Cinci hoţi din unităţi miniere, reţinuţi

5 persoane, suspectate de comiterea mai multor furturi din unităţi miniere au fost reţinute în seara zilei de 1 octombrie de poliţiştii rovinăreni.

La data de 2 octombrie a.c., continuând acţiunile pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de furt de materiale feroase şi neferoase, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari au prins în flagrant pe M. Constantin, de 21 ani, P. Constantin, de 64 ani, P. Florin, de 38 ani şi E. Constantin, de 46 ani, toţi din Rovinari, în timp ce sustrăgeau un contactor de 125 A de la un  transportor situat într-o carieră minieră.

Până în momentul prinderii în flagrant, suspecţii reuşiseră să distrugă contactorul, prejudiciul cauzat fiind estimat la suma de 1.187 lei.

Suspecţii au fost conduşi la Poliţia Oraşului Rovinari pentru continuarea cercetărilor.

S-a mai stabilit că în noaptea de 21/22.09.2010,  M. Constantin, împreună cu N.L. Gheorghe, de 29 ani, din Rovinari, ajutaţi de către M. Ion, de 33 ani, din Tg. Jiu, persoană care ar  fi trebuit să asigure paza unei cariere dintr-o exploatare minieră, au sustras 180 metri liniari cablu tip MCCGI 4X16 mm. Cablul permitea alimentarea cu energie electrică a două macarale folosite pentru repararea unui excavator din Cariera Poiana.

Valoarea prejudiciului creat în acest caz a fost estimată la suma de 7.333,2 lei.

De asemenea, pe parcursul investigaţiilor poliţiştii au mai stabilit că M. Constantin, de 21 ani şi N.L. Gheorghe, în data de 29.09.2010, au mai sustras 3 contactori de 125 A şi 3 bride din cupru de la călăreţul unuitransportor dintr-o carieră minieră, prejudiciul cauzat fiind în valoare de 3.561 lei.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii au dispus faţă de M. Constantin, P. Constantin, P. Florin, N.L. Gheorghe şi M. Ion, măsura reţinerii pentru 24 de ore şi introducerea pe bază de ordonanţă în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Gorj.

Astăzi, 2 octombrie a.c., suspecţii vor fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt calificat şi distrugere, Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Jiu.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: