Pedro Mingote, împărţit între două iubiri la meciul cu Porto

FC Porto va fi sâmbătă adversarul echipei gorjene Energia Pandurii, iar Mingote, evoluând acum la Pandurii va merge la meci pentru a face galerie ambelor echipe de care este legat în egală măsură. Portughezul din poarta echipei de fotbal Pandurii, Pedro Mingote, este născut la Porto. Acolo s-a format ca jucător de fotbal şi acolo a debutat în fotbalul mare, evoluând pentru clubul care are şi o echipă de handbal, şi încă una foarte bună care a fost de 15 ori campioană a Portugaliei.

Pentru Mingote handbalul nu este un sport care să-l pasioneze în mod deosebit, dar pentru că vine la Târgu Jiu chiar echipa clubului la care el a făcut junioratul şi pentru care a evoluat timp de patru ani, FC Porto, va fi prezent în Sala Sporturilor la meci şi va încuraja ambele echipe. „Fiind un portar de reflex, poate m-aş fi descurcat destul de bine şi ca portar la handbal. Îmi place când jucăm în sală, iarna, dar dacă nu ar fi fost fotbalul nu cred că aş fi făcut handbal şi nici măcar un alt sport. Doar tenisul mă atrage cât de cât”.

Presa portugheză l-a localizat pe Mingote la Pandurii

La meciul Energia Pandurii – FC Porto, Mingote spune că va ţine în egală măsură cu ambele formaţii şi vrea să câştige cea mai bună: „Nu am o echipă favorită, dar cine e mai bun să câştige. Am jucat la FC Porto la juniori, am câştigat acolo un titlu de campion al Portugaliei cu echipa Under 19, sunt legat de acel club sentimental dar acum joc la Pandurii. Voi merge la meci dar nu pentru că mă atrage neapărat acest sport însă când eşti plecat de mult timp e bine să mai vezi oameni din ţara ta. Probabil că mai sunt acolo conducători din perioada în care mai jucam eu şi voi merge să vorbesc cu ei. FC Porto e un club la care conducătorii rămân în funcţie destul de mult timp”.

Deja presa din Portugalia a sesizat că ar fi vorba de acelaşi club la care evoluează portughezul lor Mingote, dat fiind numele Pandurii care apare şi la echipa de handbal. „E bine dacă câştigă Pandurii că se mai aude de echipa noastră. Deja au scris ziarele din Porto că vor juca cu echipa de aici din oraşul în care joc eu”.

Plecat de mult timp de acasă, Mingote ştia că cei de la Porto au o sală nouă care era în construcţie când juca el încă în Portugalia, dar anul trecut aceasta a fost deja inaugurată. Portughezul pandurilor se află de trei ani în România, timp în care a fost de cinci ori acasă, doar în vacanţele de iarnă şi de vară, lipsind de la Târgu Jiu cam două luni pe an.

„Nu am fost până acum la niciun meci de handbal aici. Cred că nici nu este promovat îndeajuns. Ştiu că sunt meciuri doar când ieşim de la antrenamente şi vedem multă lume strânsă în jurul Sălii Sporturilor”.

Mingote

„Nu pot să spun acum că ţin cu Porto. Acum sunt la Pandurii, la Târgu Jiu, şi voi ţine cu cei mai buni. Vreau să fie un meci frumos. Dacă voi fi aici cred că voi merge la meci. Voi fi 50% cu Pandurii, 50% cu Porto”.

Mingote

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: