Percheziţii la casele traficanţilor de ţigări

Două persoane au fost reţinute şi o alta este cercetată în stare de libertate, în urma unui flagrant şi a 3 percheziţii domiciliare efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor şi cei ai Poliţiei comunale Mătăsari, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru. La percheziţiile domiciliare efectuate, poliţiştii au găsit peste 1.800 pachete de ţigări de contrabandă.

În data de 30.09.2010, orele 17:15, poliţiştii din cadrul Poliţiei Comunale Mătăsari l-au prins în flagrant pe Iancu P., de 22 ani, din oraşul Uricani, judeţul Hunedoara, în timp ce acesta acosta persoane pentru a le vinde ţigări. Asupra suspectului au fost găsite 30 pachete ţigări ce aveau aplicate marcaje fiscale emise de autorităţi străine.

Poliţiştii au indisponibilizat cantitatea de ţigări găsită asupra suspectului, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă cu ţigări, faptă prevăzută de art. 270, alin. 3 din Legea nr. 86/2006 (Codul Vamal al României), modificată prin O.U.G. nr. 54/2010, privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale.

Extinzând cercetările, poliţiştii din Mătăsari în colaborare cu ofiţeri ai Serviciului de Investigarea Fraudelor, au stabilit că Iancu P., distribuia ţigări de contrabandă aparţinând lui Gheorghe C.B., de 44 ani, din localitatea Mătăsari, judeţul Gorj.

Sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru au fost efectuate simultan, 3 percheziţii domiciliare la locuinţele lui Gheorghe C.B., din localitatea Mătăsari şi comuna Ciuperceni. Cu această ocazie au fost descoperite 1.884 pachete de ţigări ( 37680 ţigarete ) de diferite mărci cu timbru de acciză emise de alte state.

Urmarea a probatoriului administrat, poliţiştii au dispus faţă de Gheorghe C.B. şi Elena S.B., de38 ani, din comuna Mătăsari, judeţul Gorj, reţinerea pe o perioadă de 24 ore pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi deţinere a produselor accizabile peste cantităţile prevăzute de lege.

Suspecţii Gheorghe C.B. şi Elena S.B. au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj, urmând ca astăzi, 2 octombrie a.c., să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propunere de arestare preventivă.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: