Cinci lucruri pe care trebuie să le știți despre votul de duminică

1. Indiferent cu cine votați, să o faceți cu gândul la binele tuturor, dar și la binele vostru și al familiilor voastre.

2. În cabina de vot sunteți singur, iar secretul votului este asigurat. Chiar dacă ați promis, sub presiune, un vot pentru un anumit partid, acolo, în cabina de vot, puteți vota liniștit potrivit propriei conștiințe.

3. Duminică o să putem vota pentru alegerile europarlamentare și la referendumul pentru Justiție. Sunt trei buletine de vot pe care le primim și este alegerea fiecăruia dintre noi dacă votăm și la europarlamentare, și la referendum. Și aici sunt primari care își permit să ne spună să boicotăm referendumul sau să votăm neapărat. Din nou, trebuie să fie alegerea fiecăruia dintre noi.

4. Sunt oameni care de-a lungul timpului și-au vândut votul pentru 50 de lei sau pentru o plasă cu alimente. Ei trebuie să știe că au pierdut mult mai mult, pentru că li s-a dat cu o mână și li s-a luat cu două.

5. Pentru ca votul să fie cu adevărat reprezentativ, ar trebui să fim cât mai mulți duminică la urne. O prezență masivă la vot îi va face și pe politicieni să ne respecte mai mult, să țină cont de opiniile și reacțiile noastre de zi cu zi.

Vizualizări: 1,533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: