Proștii nu sunt inofensivi

Am crezut tot timpul că nu e bine să te superi pe proști. Nu e vina lor că atât îi duce capul. Un om prost trebuie înțeles la fel ca un om bolnav. Trebuie să fii îngăduitor, trebuie să îl ajuți.

Am crezut asta, până când proștii au ajuns la putere. Și mi-am dat seama că proștii nu sunt inofensivi. Să ne referim de exemplu la Dăncilă. Cât a fost europarlamentar nu a deranjat pe nimeni, că nu știa nimeni de existența ei. Când a devenit prim-ministru, mi-a fost milă. Nu de noi, de ea. Să fii atât de prost încât să nu îți dai seama că ești prost, că ești marionetă, este teribil de trist. A trecut timpul, și Dăncilă a devenit obraznică. Și chiar se crede deșteaptă. Un prost care se crede deștept nu îți mai poate strârni mila. Acum mi-a milă de noi, ceilalți, care trăim într-o țară cu Dăncilă premier.

Și Dăncilă nu este un exemplu izolat. Vă dați seama câtă minte are Carmen Dan, ministrul de Interne, dacă a dat ordin să fie puse tunurile cu apă pe o sută de mii de protestatari pașnici, din cauza a vreo 20 de derbedei infiltrați? Vă dați seama câtă minte are Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, care a mers pe un șantier fantomă în ziua protestului “șîeu”, șantier de pe care a doua zi au dispărut toate utilajele? Vă dați seama câtă minte are Mihai Fifor, fostul ministru al Apărării, care a spus că baza de la Deveselu se ocupă cu rachete balistice”? Vă dați seama câtă minte are Natalia Intotero, ministrul Românilor de Pretuntindeni, care a spus că românii ar trebui să rămână în țară, să își ia trei meserii și să muncească?

Și exemple sunt mii în ultimii doi ani. PSD poate fi acuzat că a promovat hoția în ultimii 30 de ani, dar numai PSD-ul lui Dragnea a promovat prostia. Prostia, demagogia, tupeul, nesimțirea sunt criteriile de promovare în funcțiile publice.

Sunt alegeri europarlamentare în luna mai, spre finalul anului avem prezidențiale, iar la anul alegeri locale și parlamentare. Îndemnul meu este să nu mai votați proști. Proștii nu sunt inofensivi.

Vizualizări: 1,424

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: