Lazăr, un nume comun

Procurorul general Augustin Lazăr a fost protagonistul a două fake-news-uri de cea mai joasă speță. Unul a fost zilele astea, când niște jurnaliști care primesc bani cu acte de la PSD au scris că Augustin Lazăr a fost "un torționar", pentru că „a refuzat în două rânduri să elibereze un disident anticomunist”, Iulius Filip.

În câteva ore s-a aflat că nu este vorba de Augustin Lazăr, ci despre lt. col. Lazăr Gheorghe, șeful biroului CI al Penitenciarului Aiud. Bineînțeles că torționarii presei românești au știut de la început asta, dar au creat o perdea de fum, iar cei care nu sunt foarte atenți la știri nu mai pot spune exact cine minte. Mai ales că însuși președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a cerut președintelui Iohannis să îl revoce pe Augustin Lazăr de la Parchetul General, din cauză că a fost torționar. Nu a făcut nici cel mai mic efort să afle dacă e adevărat sau nu.

Augustin Lazăr a mai fost și acum câteva luni victima unei coincidențe de nume, fiind acuzat că a făcut un document într-un dosar al lui Iohannis, deși autorul era un alt procuror pe nume Lazăr.

O fi Lazăr un nume comun, dar la nivelul ăsta nu putem să spunem că este vorba de greșeli. Sunt intoxicări lansate cu bună știință, în momente bine alese, rostogolite intens pe facebook, pentru a alimenta ura unor români neinstruiți față de oamenii legii.

E multă mizerie în Justiție, multă incompetență. Dar, din păcate, Dragnea și ai lui nu vor să facă reformă. Vor să o controleze și să aducă acolo și mai multă mizerie, și mai multă incompetență. De partea cealaltă, Iohannis și politicienii din opoziție nu vorbesc deloc despre mizeria din Justiție. Nu cred că nu o văd, dar orice vorbă ar spune ar fi folosită de cei care vor să distrugă și ce a mai rămas din Justiție.

Prioritatea numărul 1 trebuie să fie #fără penali în funcții publice, dar apoi musai trebuie să facem ceva și cu Justiția.

Vizualizări: 919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: