Cinci salariați ai primăriei, puși să dea banii înapoi

Cinci angajați ai Primăriei Godinești au de restituit câteva zeci de mii de lei, bani pe care i-ar fi încasat necuvenit timp de aproape un an și jumătate.

Funcționarii au lucrat la un proiect pe fonduri europene și au beneficiat de tot felul de sporuri și indemnizații. Numai că veniturile obținute au depășit plafonul maxim prevăzut de lege, care spune că nimeni nu poate câștiga mai mult decât viceprimarul.

Prin urmare, Curtea de Conturi a dispus recuperarea banilor, iar primarul s-a văzut nevoit să emită dispoziții pentru a li se reține lunar din salariu.

De pildă, secretarul primăriei, Gheorghe Sorin Merfu, trebuie să returneze 33.000 de lei. Mai precis, este vorba de indemnizația de hrană, vouchere de vacanță și sporul de 25% acordat persoanelor nominalizate în echipa de proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile.

„Nivelul veniturilor salariale se stabilește fără a depăși nivelul indemnizației lunare a funcției de viceprimar, astfel că în cazul celor cinci membri din echipă, salariul acestora a depășit indemnizația lunară a funcției de viceprimar”, a precizat Curtea de Conturi Gorj.

Drepturile salariale au fost acordate în perioada iulie 2018 - decembrie 2019 pentru activitatea desfășurată în cadrul proiectului „Achiziție utilaje pentru dotarea serviciului public de administrare și întreținere a domeniului public și privat al comunei Godinești”.

Veniturile salariale achitate în mod nelegal sunt în valoare totală de 111.154 lei. În anul 2018, indemnizația viceprimarului a fost de 5.700 lei, iar în 2019, de 6.240 lei.

Salariații s-au îndreptat cu acțiuni în instanță. „Respinge acţiunea. Cu drept de recurs în termen 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Gorj”, se arată în sentința pronunțată pe 28 aprilie în cazul secretarului Merfu.
Decizia nu este definitivă.

Vizualizări: 20,125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: