Cine a fost sfătuitorul lui Sarcină când a retrogradat

Implicat în fotbal de mai mulţi ani, omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină a fost consiliat în materie de fotbal de primarul Marcel Romanescu. Edilul a dezvăluit, la Accent TV, ce sfaturi i-a dat finanţatorului de la Energeticianul, cum se numea atunci echipa, care, paradoxal, a şi retrogradat în acel sezon.

Fost arbitru de fotbal şi cunoscător al fenomenului încă din tinereţe, primarul Marcel Romanescu a dezvăluit miercuri, la Accent Tv, ce sfaturi i-a dat lui Nicolae Sarcină, atunci când acesta patrona echipa de fotbal Energeticianul, respectiv în urmă cu doi ani şi jumătate, pentru că de aproximativ doi ani echipa lui Nicolae Sarcină şi-a schimbat numele. „Am avut o discuţie cu domnul Sarcină, acum un an şi jumătate cred, (n.red. doi ani şi jumătate, pentru că acum un an şi jumătate Energeticianul nu mai exista), iar la vremea aceea domnul Sarcină plecase cu echipa pe un drum la care eu nu îi vedeam finalitatea. Venise cu salarii foarte, foarte mari şi cu jucători la o anumită vârstă, ajunşi la maturitate. Şi am avut atunci o discuţie în care i-am spus, „domnul Sarcină, în acest an nu mai aveţi şanse nici să promovaţi, nici să retrogradaţi”, era chiar pe locul 9-10, eu aş face din echipa aceasta, cum era la vremea aceea, Energeticianul cred că se numea, nu era încă Viitorul, aş face o pepinieră pentru toţi juniorii de perspectivă nu numai din Gorj, poate şi din alte judeţe”, a dezvăluit primarul Romanescu la Accent Tv. Exact în acel sezon, Energeticianul a retrogradat, chiar în urma meciului direct cu Pandurii, care a învins echipa lui Sarcină la Petroşani şi s-a salvat de la retrogradare.

Edilul a spus că ACS Viitorul e formată din tineri din Târgu Jiu, deşi la echipă nu au jucat în acest sezon decât doi fotbalişti din Târgu Jiu, respectiv doi foşti jucători de la Pandurii. „A fost la doar câteva secunde de obiectiv, de data aceasta cu o echipă foarte, foarte tânără, cu copii care au făcut performanţă din Târgu Jiu, a fost foarte, foarte aproape să promoveze în Liga Naţională”, a mai spus primarul, deşi numai foştii panduri Dragu şi Cioiu sunt copiii la care face referire (şi se apropie de 22 de ani), restul jucătorilor fiind de vârste mai apropiate de 30 sau mai mari: Cristian Oros 37 de ani, Denis Rusu 31 de ani, Alin Buleică 30 de ani, Cătălin Pârvulescu 31 de ani, Andrei Sin 30 de ani, Alexandru Bădăluţă 31 de ani, Roberto Bodea 28 de ani, Robert Vulpe 29 de ani, Darius Buia 27 de ani, Adrian Ciul 26 de ani, Alin Ţegle 26 de ani, Bogdan Moga 26 de ani, Paul Chiorean 25 de ani, Andrei Luduşan 25 de ani, Alexandru Misăraş 24 de ani şi Vlad Prejmerean 24 de ani, pe lângă aceştia 16 existând şi cei doi foşti panduri Dragu şi Cioiu, care sunt mai tineri, dar nu copii, şi golgheterul Paraschiv, care va face 22 de ani în curând. E adevărat că lotul mai include şi juniori, pentru că e obligatoriu la Liga 2,  dar nici măcar aceia nu sunt din Târgu Jiu cum eronat a afirmat edilul.

Vizualizări: 2,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: