Cine a pierdut la referendum?

Băsescu a pierdut, dar nu a murit. Poate legenda cu curajul lui Băsescu a apus, cum a zis Victor Ponta. Dar aceea cu Băsescu nemuritorul a mai primit o confirmare. Ce să-i mai faci? Voiculescu cred că plânge în batistă, cu muci. Dacă nici cu şantaje emoționale, manipulare și instigarea săracilor contra lui, îmbuibatului, nu mai poți, atunci cum? Chiar și așa, însă, Băsescu nu poate ignora cele 7,2 milioane de voturi îndreptate împotriva sa. E clar că, la un scrutin normal prezidențial, nu ar mai câștiga. Pe de altă parte, de aia există doar două mandate. Ce nu spun USL-iștii este că acesta nu este un scrutin normal, ci unul excepțional. Vrei să demiți un președinte pentru că așa ai tu, parlamentul proaspăt majoritar, chef? Atunci trateaz-o ca pe-o situație excepțională și adu-ți jumătate din popor, măcar, la vot. Da, Băsescu e președinte la masa verde, cum zice CTP-ul. Dar și referendumul este un scrutin la masa verde. Pe teren s-a jucat în 2009 și se va mai juca în 2014. Ăla e concursul, nu?

De ce a pierdut USL-ul nu trebuie s-o mai spunem. E nasol pentru ei.


Și că România a pierdut cel puțin la fel de mult e clar. În plină criză, când toate țările din UE se concentrau la măsuri de salvare, antrenate într-o leapșă planetară, România a zis piua și s-a retras într-o debara unde a început să-și dea singură pumni în burtă și şuturi în testicule. Europa a protestat neconvingător, vizibil iritată, dar nerăbdătoare să se întoarcă la jocul ei mai important. Când o să iasă din cămara în care s-a autoexilat, România va fi mult mai puțin pregătită pentru joc decât cum era atunci când intrase.

De câştigat, însă, a câștigat Antena 3. Când BEC-ul a anunțat rezultatele, Mihai Gâdea a vrut, iniţial, să urle de ciudă. Dar s-a oprit și s-a gândit un pic. În locul frustrării, pe chip i-a apărut un zâmbet larg. Și-a amintit pentru ce este plătit regește și cât de prost este Dan Voiculescu, patronul lui născut a doua oară după Revoluție doar ca să fie și bătut mereu, și jefuit constant. În timp ce doamna de la BEC turuia rezultatele, deci, Gâdea avut, pentru o clipă, o viziune: a văzut cu propriii ochi pe ecranul televizorului cum, în curtea Antenei 3, sosește un convoi de basculante pline cu căcat. Precipitat, a pus mâna pe telefon și și-a sunat toți colegii din trust, spunându-le tuturor același lucru: ”Fraților, am învins! Încă avem ce mânca!”.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: