Cine ar putea fi femeia moartă din Cheile Sohodolului

Osemintele găsite în Cheile Sohodolului i-ar aparține unei femei din Hunedoara care a fost dată disparută, anul trecut. Deocamdată, anchetatorii nu au stabilit identitatea. Legiștii vor stabili cauza morții. La fața locului, au fost găsite haine si un rucsac în care se aflau mai multe pastile antidepresive. 

Criminaliștii au ridicat de la fața locului fragmentele osoase. Potrivit unor surse, acestea erau împrăștiate, cel mai probabil, de animalele sălbatice. Un turist a sunat la 112 când a descoperit scheletul uman. Descoperirea a fost făcută în apropiere de Inelul Doamnei, un traseu ce este parcurs într-o oră și jumătate de la intrarea în Cheile Sohodolului. 

"Nu credem că dificultatea traseului i-a creat probleme femeii. Poate avea anumite probleme medicale şi efortul a fost mult prea mare pentru ea, dar din ce am văzut la faţa locului, ea a stat într-un loc, s-a odihnit, şi-a pus rucsacul pe un copăcel, deci a stat ceva timp acolo. Poate a simţit o oboseală, poate o afecţiune medicală. Bănuim că rămășițele umane sunt ale unei femei, după resturile capilare pe care le-am mai găsit, dar oasele sunt dezgolite de piele și de carne. Probabil se află aici de la începutul iernii și nu au fost văzute până acum pentru că traseul nu a fost circulat mult, atât timp cât a avut zăpadă pe el și nu era chiar în zona potecii", a spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont.

Traseul nu este unul riscant, a mai adăugat Cornoiu. "Zona este accesibilă, antrenantă, nu este riscantă dacă se menține poteca. În lateratul potecii, la câțiva zeci de metri sunt acele abrupturi ale cheilor, dar din poziția în care am găsit oasele și bagajele pe care le avea persoana respectivă, care erau atârnate de un copăcel, ne-am dat seama că persoana a rămas în acel loc, probabil a vrut să se odihnească, poate a avut o problemă medicală. Poate se va reuși ca în baza acestor oase să se tragă o concluzie privind cauza morții. Cu siguranță scheletul este de foarte mult timp acolo pentru că, repet, oasele sunt curățate perfect de absolut orice. Într-adevăr, cei de la poliție au făcut cercetări, s-au uitat în bagajele ei. Acolo au găsit pastile, dânșii au comunicat că erau antidepresive", a mai spus Cornoiu. 

Polițiștii au comunicat că au ridicat de la fața locului, pe lângă oseminte, și un rucsac, precum și niște haine. "Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a fost sesizat prin apel de urgență, despre faptul că în comuna Runcu, în punctul ,,Inelul Doamnei" a găsit mai multe fragmente osoase. Cu ocazia deplasării la fața locului, polițiștii au identificat mai multe fragmente osoase, un rucsac și câteva articole de îmbrăcăminte. Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, pentru stabilirea identității persoanei, precum și a cauzelor și împrejurărilor în care a survenit decesul", a transmis Oana Vlăduț, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Galerie foto





Vizualizări: 5,119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: