Cine doarme cât vrea aproape ajunge!

Mi-l amintesc pe Crin Antonescu din campania trecută de la prezidențiale, când am fost să fac un reportaj cu caravana PNL. Am umblat în curul lui prin tot Banatul și jumătate de Ardeal. Când vorbea oamenilor prin săli de spectacole și piețe îmi plăcea. Părea dezghețat și bine intenționat. Ca să fiu foarte sincer, devenisem un mic fan. Cu atât mai greu mi-a picat dezamăgirea pe care am avut-o la singura întâlnire mai apropiată cu el. S-a petrecut la un hotel de prin Arad, pe la 9 dimineața. Ora de trezire era destul de strictă, având în vedere că într-o zi trebuiau bifate 8-9 localități. Am intrat somnoros în lift și, când să-l închid, în fața ușilor apare Crin. Țin ușa să intre și dau bună dimineața. Nici un răspuns, deși era la un pas. Intră în lift, se întoarce cu spatele și tace mâlc, după care coboară la etajul cu restaurantul și se îndreaptă șnur spre termosul cu cafea. Deranjat că nu mi-a răspuns la salut, l-am urmărit din ochi. I-am văzut fața mai bine abia când s-a așezat la masă. Omul era absolut buhăit. Nu am văzut cearcăne așa mari și ochi așa umflați de când dormeam în facultate o singură oră, dimineața, fix înainte de examene și mă trezeam tremurând din cauza cafelelor prea multe. Poate n-a auzit, mi-am zis. La cât de terminat era...

Uitasem întâmplarea de atunci. Abia recent a început să se spună despre Crin că nu este tocmai un om care ajunge departe, dacă înțelegeți unde bat. Adică trezitul de dimineață nu e chiar punctul lui forte. Cum nu iese fum fără foc, e probabil adevărat că lui Antonescu îi place să se întindă la somnic până târziu, spre prânz sau chiar seară. Și că ar putea fi cu succes un președinte în schimbul doi. Că pe trei trebuie să-l lase pe Geoană.

Dar cel mai tare m-a amuzat reacția lui Crin atunci când a fost întrebat de o reporteriță RTV dacă este adevărat că doarme multișor. A fost furios de-a dreptul. I-a numit găinari pe aceia care se preocupă de programul lui de somn. Apoi, îmbufnat și decisiv, a punctat: ”mă culc liniștit când mă culc și dorm cât vreau”. Aha! Și știm cu toții ce înseamnă asta, că doar toți visăm să putem dormi cât vrem măcar 5 zile din 7. Ei, Crin Antonescu își permite să o facă. Și uite de-aia n-o să ajungă niciodată președinte. Că nu mi-a răspuns mie la salut, țărănoiul.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: