Cine-i născut în deceeembrie? Iisus, Iisus, Iisuuus!

Nu ne merge prea bine, e adevărat. Avem şomaj cât cuprinde, educaţie la pământ, sistem medical inexistent, iar poliţia şi justiţia sunt corupte până la măduvă. ştiţi toate astea, doar vi le spune Monica Tatoiu zi de zi la televizor. Dar nu vă îngrijoraţi, dragi români. În curând, toate se vor schimba. Pentru că Dumnezeu îşi va întoarce faţa către noi. Şi nu doar datorită uriaşului hotel pe care i-l construieşte patriarhia ca să aibă unde să-şi odihnească oasele la venirea mult-trâmbiţată pe Pământ. Demiurgului i se mai pregăteşte o surpriză. O mică atenţie turistică.

În municipiul Lupeni va fi construită o statuie de 22 de metri a lui Iisus. Va trona falnic pe vârful muntelui Gordon, amintindu-le muritorilor de foame din localitate că nici în favela din Rio (un oraş ceva mai celebru cu Iisus pe deal) nu se trăieşte mai bine. Tot e bine că statuia nu s-a făcut în Lupeniul din Valea Jiului. Era singura modalitate să scape de foame cetăţenii de acolo. De fapt nu să scape, că nu ştiu nici o icoană care să plângă cu lacrimi de salam. Dar măcar să-i mai facă să uite de ea.

Oricum, dacă ne amintim şi de bisericile care se construiesc de zor în toată ţara, mesajul e clar: în vremuri de restrişte, românii se întorc la credinţă. Nicidecum la muncă, ce să caute acolo? Munca e grea, e pentru fraieri. Credinţa e mult mai la îndemână. Stai acasă şi crezi. Uneori, seara, te rogi. Alteori ţii post (lucru uşor când oricum n-ai bani de carne). Te uiţi la televizor şi răsfoieşti Biblia în pauzele publicitare. Fericiţi cei săraci cu portofelul, căci a lor este Împărăţia Cerurilor. De altfel, nici nu prea au de ales.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: