Cine l-ar putea înlocui pe Edi Iordănescu la națională

A apărut lista FRF pentru numirea noului selecționer, dacă Răzvan Burleanu îl demite pe Edi Iordănescu. Gică Hagi și Victor Pițurcă se află printre numele grele care pot prelua naționala României.

Edward Iordănescu și-a încheiat prima campanie în calitate de selecționer cu stângul, iar președintele FRF, Răzvan Burleanu, ia în calcul posibilitatea să îl demită pe tehnicianul în vârstă de 44 de ani.  România învins-o pe Bosnia, scor 4-1, însă a retrogradat în Liga C a Ligii Națiunilor, după ce a ocupat ultima poziție a grupei B3, reușind să acumuleze doar 7 puncte.

Actualul tehnician al tricolorilor a înregistrat doar 6 meciuri în calitate de selecționer, doar două victorii, un egal și nu mai puțin de trei înfrângeri. România a terminat pe locul 4 grupa din Liga Națiunilor, din care au mai făcut parte Bosnia, Muntenegru și Finlanda.

Șeful fotbalului Românesc are de unde să aleagă noul selecționer, dacă va decide să-l dea afară pe Edward Iordănescu, pe lista lui Răzvan Burleanu aflându-se 5 nume grele, a informat ProSport..

Gică Hagi, actualul antrenor și patron al celor de la Farul Constanța are un început excelent de campionat cu echipa de la malul mării. „Marinarii” ocupă prima poziție a Superligii, cu 24 de puncte, fiind la egalitate de puncte cu Rapidul. Gică Hagi a mai fost selecționerul României între septembrie și noiembrie 2001, însă a negociat de mai multe ori să preia naționala, dar fără reușită. Totuși, după cum a mai declarat, visul său este preia din nou banca tehnică a naționalei.

Un alt fost selecționer pe care Răzvan Burleanu îl are pe listă este Victor Pițurcă. Tehnicianul în vârstă de 66 de ani este fără angajament după ce a plecat de la Universitatea Craiova în ianuarie 2020.

Un nume surpriză pe lista președintelui FRF este Laurențiu Reghecampf. Antrenorul în vârstă de 47 de ani îi pregătește în acest moment pe azerii de la Neftchi Baku, cu care mai are contract până în vara anului 2024.

Al patrulea nume de pe lista șefilor FRF este, posibil și cel mai greu de adus, Cosmin Olăroiu. Românul în vârstă de 53 de ani este printre cei mai importanți antrenori din campionatele Arabe.

Dan Petrescu a fost aproape de a semna cu echipa națională și înainte ca Edi Iordănescu să fie pus în funcție. „Bursucul” și-ar fi dorit să ajungă pe banca tehnică a tricolorilor, însă clauza de reziliere în valoare de 400.000 de euro l-a făcut să rămână în Gruia.

Vizualizări: 820

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: