Denisa Tîlvescu nu a mai putut concura în finala mondială. Cine a înlocuit-o

Calificată în finala probei de opt plus unu feminină cu echipa României, gorjeanca Denisa Tîlvescu nu a mai putut participa la proba de duminică a Campionatului Mondial. Ea a fost înlocuită de Simona Radiș iar echipa României reușit la Racice o victorie  în ultima cursă din programul competiției.

România a triumfat din nou în proba-regină a canotajului, cea de opt plus unu. Este, în mod tradițional, cursa care încheie orice competiție importantă iar emoțiile au fost mari deoarece, pe parcursul zilei avusese loc o schimbare în componența bărcii, a informat gsp.ro. Simona Radiș a intrat în locul Denisei Tîlvescu, care a avut probleme medicale,  dar acest lucru nu a influențat evoluția sportivelor. "Dimineață am aflat că Denisa s-a simțit rău, nu știam exact ce o să facem, am avut emoții pentru că am schimbat în ultima clipă cu Simona. Bineînțeles, știam că ea este un ștroc foarte bun, dar nu era sigur", a povestit după cursă Mădălina Bereș pentru sursa citată.

Cu 3,9 secunde mai rapide decât olandezele, româncele Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și cârmaciul Victoria Petreanu au adus aurul mondial în această probă după 5 ani, ultima dată triumfaseră în 2017, la Sarasota.

Mădălina Bereș, campioană mondială cu barca de 8+1, a ținut să mulțumească colegelor Denisa Tîlvescu și Simona Radiș care au făcut schimb în echipaj chiar înaintea startului.  "Înaintea startului la 8+1 am avut o problemă și vreau să-i mulțumesc colegei mele Denisa Tîlvescu. Ei i s-a făcut rău și a decis pentru echipă să nu concureze. De asemenea, îi mulțumesc Simonei Radiș care a acceptat să tragă și să scoatem acest rezultat frumos împreună", a explicat Bereș pentru eurosport.ro.

România a obținut patru medalii de aur la Mondialele din Cehia, vineri prin Ionela Cozmiuc, la simplu vâsle feminin, categorie ușoară, sâmbătă prin echipajul masculin de dublu rame, alcătuit din Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, iar duminică la dublu vâsle feminin (Ancuța Bodnar și Simona Radiș) și opt plus unu feminin (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș. Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria-Ștefania Petreanu).

Galerie foto


Vizualizări: 1,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: