Cine sunt liderii care au plecat pe banii CEO la Mangalia

Cel puţin 120 mii lei este suma decontată de CE Oltenia pentru mini-vacanţa de pe litoral a celor 60 de lideri gorjeni din Federaţia “Univers”. Aceştia se află de sâmbătă, 14 iunie, la o ședință la Mangalia. Luni, 16 iunie, sunt programate alegerile pentru Consiliul federației, la care candidează și trei lideri din CE Oltenia. Este vorba despre Ion Rușeț, candidat la funcția de prim-vicepreședinte, Gabriel Căldărușe-vicepreședinte și Aurel Nanu Mic- vicepreședinte. Singurul sindicalist care şi-a plătit deplasarea din buzunar şi din banii sindicatului este Constantin Creţan.

Liderii de la Federația Univers au plecat la mare, la Mangalia, la o ședință de sindicat, dar nu pe banii lor, ci pe ai companiei. Aceasta este o meteahnă mai veche a liderilor de sindicat din minerit și energie, care așteaptă ca firma să le plătească deplasările. „Excursia” are loc exact în perioada în care se discuta despre începerea negocierilor pentru actul adițional din CEO.

Crema sindicalismului

La Mangalia au plecat 14 sindicaliști de la Sindicatul Mine Energie Jilț Turceni-Adrian Marciuc, Constantin Ciortan, Sergiu Zălog, Constantin Horcea, Alexandru Lupu Cel Mic, Marin Gurgu, Grigore Brînzan, Aliodor Curelea, Ninel Negomireanu, Florin Crăciun, Cornel Ciciu, Nicolae Turturea, Victor Ciobanu și Ion Rușeț, dar şi 11 persoane de la Sindicatul Mine Energie Rovinari, care încă nu a fost înregistrat în mod legal: Gabriel Căldărușe, Ovidiu Priporeanu, Dumitru Grofu, Sorin Păducel, Jean Popescu, Constantin Brănescu, Ioniță Cocoranu, Gheorghe Filoti, Vasile Basarabă, Dumitru Rovența și Valeriu Florea.

Vor participa și 9 lideri de la Sindicatul Energia Turceni- Eugen Iovan, Ștefan Bădescu, Dorin Cotea, Gheorghe Alexandru, Liviu Constantinescu, Marian Dima, Vasile Dăoagă, Paul Tismănaru și Viorel Neagoe. Din zona Motru vor participa 11 persoane, Nelu Roșca, Ion Mânea, Radu Motroc, Mihail Popescu, Gabriel Voicu și Constantin Șocîte de la Roșiuța și Nicolae Bădița, Titu Brăbete, Alex Văduțu, Adrian Morega și Ion Stoichiță de la Cariera Lupoaia.

Sindicatul CET Craiova II va avea trei delegați- Aurel Nanu Mic, Viorel Popescu și Nicolae Trușcă, iar Sindicatul Solidaritatea 92 doar doi delegați- Constantin Tudor și Constantin Cocîr. La Mangalia se află Marcel Dobrogeanu și Vasile Andrițoiu de la Sindicatul CFU Rovinari, Fănel Ciocan de la Sindicatul Noua Mișcare Sindicală, Ion Popescu și Marian Tudosie de la CFU Motru, Marian Pescaru de la Sindicatul ELCFU Motru, Constantin Dorin Voicu de la Sindicatul Minier Libertatea Motru,  Sindicatul Energie Ișalnița- Dorinel Licurici și Cornel Ioana, Ion Dumitru de la Sindicatul Viitorul Nostru, Nicu Bunoaica de la Sindicatul Solidaritatea 2013, Dan Bobic de la sindicatul de la Tehomir și Stelian Popescu și Lucian Dimulescu de la Sindicatul Lignitul Oltenia.

EXCEPŢIE

Singurul sindicalist care nu merge la conferinţă pe banii CEO este Constantin Creţan. “Nu sunt plătit de complex pentru această deplasare, eu sunt plătit de sindicat. Ceilalţi pleacă cu delegaţie. Mă însoţeşte adjunctul meu, domnul Cornescu. Sindicatul suportă cheltuielile cu  benzina, masa şi cazarea. Durează vreo 4 zile, deci mă costă vreo 2000 de lei toată treaba asta”, a declarat Constantin Creţan.

Vizualizări: 480

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: