Cine va conduce Asociaţia “Acasă la Brâncuşi”

Mai multe localităţi din Gorj, Consiliul Judeţean şi diverse asociaţii şi societăţi înfiinţează o asociaţie pentru promovarea şi dezvoltarea turismului la nivelul judeţului. Fiecare membru va participa anual cu suma de 2500 de lei. Asociaţia va avea sediul în clădirea Serviciului de Salvamont Gorj. Aceştia din urmă, vor asigura şi secretariatul noii asociaţii.

Asociaţia pentru Promovarea Turismului “Acasă la Brâncuşi” va funcţiona din toamnă într-o sală a Salvamont Gorj. Adunarea Generală a Acţionarilor a acestei noi asociaţii este formată din: Consiliul Judeţean, Asociaţia Naţională a Agenţilor de Turism din România, Universitatea “Constantin Brâncuşi”, Camera de Comerţ şi Industrie Gorj, Complexul Energetic Oltenia, Asociaţia Profesională Patronală de Turism Gorjul, Asociaţia Concesionarilor “Corneşu Mare”, Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural, dar şi primăriile din Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Tismana, Bumbeşti Jiu, Baia de Fier, Crasna, Novaci, Turceni şi Polovragi.

Consiliul local al municipiului Târgu Jiu a aprobat într-o şedinţă extraordinară care a avut loc săptămâna trecută, asocierea municipiului, în calitate de membru fondator, pentru constituirea acestei asociaţii. Totodată, primarul Florin Cârciumaru, a fost desemnat ca membru în AGA a acestei asociaţii. Urmează ca astfel de hotărâri să adopte şi celelalte localităţi şi unităţi.

Fiecare dintre membri va aloca o anumită sumă anual pentru susţinerea asociaţiei. Cumulat, aceştia vor contribui cu circa 50 mii lei. Serviciul Salvamont nu va fi membru în cadrul asociaţiei, ci doar partener alături de Consiliul Judeţean. “Este o clădire situată central. Toţi cei care fac parte din asociaţie ajung aici foarte repede şi avem toate utilităţile necesare pentru funcţionarea unui sediu social, telefon, fax, internet, facilităţi pe care le vom pune la dispoziţia asociaţiei. Vom centraliza noi toate doleanţele venite de la membrii asociaţiei, vom încerca să le punem în aplicare împreună cu aceştia, practic vom asigura secretariatul acestei asociaţii şi să sperăm, ca parteneri alături de Consiliul Judeţean în asociaţie, să reuşim să sprijinim dezvoltarea turismul la nivelul judeţului. Singura problemă s-ar putea să fie vacanţa de vară de la judecătorii şi să nu iasă actele, dar din septembrie, asociaţia va funcţiona cu siguranţă”, a declarat  Sabin Cornoiu, şeful Serviciului de Salvamont Gorj.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: