Finanţele au blocat conturile primăriei Bîlteni

Primăria Bîlteni se confruntă şi luna aceasta cu probleme financiare. Trezoreria i-a blocat conturile pe tot ceea ce înseamnă sume defalcate din TVA, din cauza faptului că nu şi-a redus datoriile învechite cu 5%, aşa cum prevede legea. Primăria a mai avut conturile blocate pe acest considerent, la începutul acestui an.

Arieratele continuă să le facă probleme primăriilor din judeţul Gorj. Comuna Bîlteni are în prezent conturile blocate pe sumele care vin de la bugetul de stat, pentru neachitarea datoriilor mai vechi de 90 de zile. Câteva zeci de mii de lei are de achitat primăria pentru a-i fi deblocate conturile. Până va onora aceste restanţe, administraţia locală va putea face plăţi doar din bugetul propriu. “O singură unitate administrativ teritorială este blocată de la cotele şi sumele ce vin de la bugetul statului. Este vorba de comuna Bîlteni, care în prezent mai are de achitat arierate de 56 mii lei. La începutul lunii, arieratele pe care le înregistra primăria erau mai mari. A mai achitat în cursul lunii 165 mii, iar pentru a se debloca trebuie să achite toată suma”, a declarat Gheorghe Paraschivu, trezorierul şef al Trezoreriei Gorj.

La data de 30 iunie, arieratele înregistrate de unităţile primăriile din Gorj erau de 11,3 milioane lei, din care: din activităţi proprii - 5,8 milioane, iar aferente programelor cu finanţare naţională – 5,5 milioane lei. 

Nu este prima dată în acest an când primăria Bîlteni se află în situaţia de a avea conturile blocate. În luna martie a acestui an Trezoreria i-a blocat conturile pentru datorii învechite de 185 mii lei. Autorităţile locale nu au putut fi contactate pentru a comenta referitor la această ultimă situaţie.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: