Cine va fi noul viceprimar în locul Iuliei Vână

Iulia Vână a demisionat din funcţia de viceprimar al municipiului Târgu Jiu. Bătălia pentru postul lăsat liber de Vână se va da tot între consilierii PSD, dat fiind faptul că social-democraţii au majoritate în Consiliul Local Târgu Jiu. În momentul de faţă se vehiculează patru nume pentru funcţia de viceprimar. Este vorba de consilierii social-democraţi Petrişor Roibu-Dincă, Adrian Tudor, Gabriel Giorgi şi Nicolae Predescu. Surse din cadrul partidului spun că Adi Tudor, finul primarului Cârciumaru, este favoritul la acest post.

Iulia Vână şi-a dat demisia cu un an înainte de expirarea mandatului de viceprimar. Vână a confirmat faptul că a făcut acest demers, însă nu a vrut să precizeze ce a determinat-o să ia o astfel de decizie. “Confirm faptul că mi-am dat demisia. Nu pot spune eu cine va veni în locul meu”, a declarat Iulia Vână.  Aceasta ar fi spus celor de la Primăria Târgu Jiu că vrea să se ocupe mai mult de familie, dar şi de afacerile sale, însă prin târg se aude că Vână “vânează” un post important pe la Bucureşti. 

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a spus că nu se aştepta ca Vână să demisioneze. “Este adevărat, am rămas surprins când de dimineaţă doamna viceprimar ne-a anunţat că datorită unor probleme personale nu poate să ducă mai departe şi munca de viceprimar şi că începând cu data de 15 iulie se retrage din funcţie, rămânând doar în calitate de consilier. În perioada în care am lucrat împreună, dumneaei şi-a făcut datoria de viceprimar”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu şi preşedinte al PSD Gorj.

Toate variantele, de la PSD

Cârciumaru a precizat că în următoarea şedinţă de Consiliu Local va solicita membrilor să stabilească un nou viceprimar. “Eu nu vin cu vreo propunere în ceea ce priveşte Partidul Social Democrat. La nivel de municipiu, în cadrul organizaţiei, trebuie să se întâlnească, să discute pe care consilier vor merge pentru funcţia de viceprimar. Ştiu să lucrez cu fiecare care dintre cei vor fi propuşi. Pot să lucrez în calitate de viceprimar cu domnul Predescu, pot să lucrez cu domnul Roibu, veteranul, pot să lucrez cu domnul Giorgi, cu Adi Tudor şi cu fiecare dintre cei prezenţi”, a mai spus Florin Cârciumaru.

Şi liderul PSD Târgu Jiu, Aurel Popescu, viceprimar al municipiului Târgu Jiu, a spus că oricare dintre consilieri poate ocupa postul rămas vacant după demisia Iuliei Vână. “Urmează să purtăm o discuţie în cadrul organizaţiei cu domnul primar şi să decidem cine îşi doreşte şi cine crede că face faţă acestei provocări”, a spus Aurel Popescu.

Tudor vrea postul

Cel mai bine cotat pentru acest post este consilierul local Adrian Tudor, care în prezent este director adjunct al societăţii prestatoare de servicii pentru CE Oltenia, Minprest Serv Rovinari, funcţie pe care o ocupă tot datorită susţinerii pe care o are din partea partidului. Tudor spune că ar accepta postul de viceprimar, dacă va fi propus de organizaţie. “Aş fi onorat dacă aş fi propus de către colegi şi posibil da. Eu nu iau în calcul că e vorba de un an, de o săptămână sau că e vorba de un mandat întreg. E vorba de comunitate şi nu trebuie să-mi urmăresc interesul meu personal. Astea sunt principiile mele în politică”, a comentat Adrian Tudor.

Dan Vâlceanu, co-preşedinte al PNL Gorj, a declarat că în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean al partidului se va lua o decizie dacă va exista un candidat şi din partea liberalilor şi cine va fi acela. În cadrul Consiliului Local Târgu Jiu sunt 4 consilieri liberali: Grigore Popescu, Emilia Horhoianu, Mihai Parschiv şi Eduard Berca. 

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: