Barbu: Actualul PNL Motru nu îi poate face față lui Hanu

Senatorul Tudor Barbu impune rapid schimbări în PNL Gorj, deşi a fost numit de doar câteva săptămâni la şefia filialei, alături de Dan Vîlceanu. După ce l-a pus pe Romanescu la Târgu Jiu, acum Barbu vrea să facă schimbări în organizaţia de la Motru. Senatorul crede că actualii co-preşedinţi Cojocaru şi Militaru nu pot face faţă în lupta „cu o mașinărie groaznică și malefică numită Hanu”.

Senatorul Tudor Barbu a declarat ieri că în zona Motru au început mai multe discuții pentru atragerea de noi membri, fiind luate măsuri de întărire a organizației. „Miercuri seara am început o serie de dialoguri cu niște oameni din zona Motru pe două coordonate. Prima, întărirea organizației de acolo pentru că este extrem de greu să te lupți cu o mașinărie groaznică și malefică numită Hanu, să te lupți cu ea cu o echipă bună, dar insuficientă numeric și insuficientă valoric și atunci ne-am hotărât să întărim și acolo organizația”, a spus Tudor Barbu, copreședinte PNL Gorj.

Barbu a întărit ideea că actuala conducerea a organizației nu va putea face față pesedistului Dorin Hanu. ”Vrem să întărim echipa din Motru pentru că acolo au pus atât de tare genunchiul pe gâtul lor, încât PNL și PDL la un loc nu fac încă suficientă forță și presiune pe Hanu ca să înțeleagă că poate fi dat jos. Indiferent cât de tari sunt Militaru și Cojocaru la un loc, nu e suficient, fapt pentru care am început demersuri pentru a întări echipa”, a adăugat Tudor Barbu.

Întrebat cu cine s-au purtat astfel de discuții, Tudor Barbu a refuzat să dea nume, însă a ținut să precizeze că va încerca să coopteze persoane care să nu aibă afaceri în minerit și energie, deși, spune Barbu, va fi foarte greu să găsească oameni ”curați” în zona Motru. ”Aici încrengătura și cozile înnodate sunt atât de cumplite, încât e greu să găsești fete mari. Numai că poți găsi oameni care au o biografie politică acceptabilă și credibilă, dar mai abitir oameni care nu au făcut politică”, a spus Tudor Barbu.

Militaru: Este vorba de Slapciu și echipa dumnealui

Actuala conducere a PNL Motru nu neagă faptul că este nevoie de oameni noi și puternici în organizație, însă susține că discuțiile nu au fost unele transparente. ”Consider că orice om care vrea să vină să muncească în Partidul Național Liberal este un bun câștigat. Dacă Tudor Barbu are astfel de persoane pe care să le aducă să întărească echipa de la Motru este un lucru bun și mă bucur. Până acum nu s-a discutat, cel puțin cu mine, dar eu știu că se dorește ca domnul Slapciu să vină la PNL, pentru că despre domnul Slapciu și echipa dumnealui este vorba și încă o dată vă spun, mă bucură, sper să facem echipă bună împreună. Nu știu ce negocieri a făcut domnul Slapciu cu cei doi copreședinți, dacă se dovedește că el este candidatul cel mai bun la primăria Motru, eu nu am nimic împotrivă”, a spus Severus Militaru, copreședinte PNL Motru.

Contactat telefonic, Aurel Slapciu, actual vicepreședinte la Partidul Mișcarea Populară, nu a confirmat trecerea la Partidul Național Liberal, declarând doar că timpul le va rezolva pe toate „Domnul Militaru nu are de unde să știe aceste lucruri, haideți să lăsăm timpul să rezolve toate problemele. Eu am avut o discuție cu domnul Tudor Barbu miercuri seara, pentru că ne-am întâlnit la o emisiune, dar am discutat pur și simplu probleme de natură economică cu care se confruntă județul, nimic mai mult”, a spus Aurel Slapciu.

FUZIUNE

Senatorul Tudor Barbu a precizat că până pe 15 iulie se va finaliza procesul de candidaturi pentru alegerile de anul viitor. „Până pe 15 iulie trebuie să terminăm procesul de candidaturi pentru cursa electorală în urma căreia vor fi aleși primarii, consilierii și Consiliul Județean. Sondajul, conform prevederilor statutare, începe în perioada imediat următoare datei de 15 iulie”, a spus Tudor Barbu.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: