Ponta, premier în cârje, bronzat, cu barbă şi salariul mărit de 4 ori

Victor Ponta a ajuns ieri la guvern, în cârje, unde a fost întâmpinat de interimarul Gabriel Oprea şi ministrul Muncii, Rovana Plumb. Acesta era nebărbierit de zile bune şi avea faţa arsă de soare. Ponta a trimis preşedintelui Iohannis o scrisoare prin care îl anunţă că este pregătit să revină joi în fotoliul de prim-ministru. În lipsa lui, guvernul i-a pregătit o surpriză. Din august va avea un salariu de aproape patru ori mai mare decât avea înainte de fuga în Turcia. Ponta a lipsit din România 25 de zile, timp în care a fost citat de mai multe ori la DNA, într-un dosar de corupţie.

Nu doar prim-ministrul va fi plătit mai bine din august, ci şi preşedintele României. Indemnizaţiile preşedintelui, prim-ministrului şi preşedinţilor celor două Camere parlamentare vor fi majorate la 21.540 lei brut (15.108 lei net), remuneraţie acordată şi şefului ICCJ, iar salarizarea vicepremierului va fi fixată la 20.000 lei brut (14.024 lei net), au declarat surse oficiale. Înainte de mărire, preşedintele ţării este remunerat lunar cu aproximativ 6.500 lei net, preşedinţii celor două Camere parlamentare şi prim-ministrul - cu 6.184 lei net, vicepremierul - cu circa 5.800 lei net, iar ministrul - cu 5.350 lei net. Miniştrii şi alte categorii de demnitari, inclusiv şefii serviciilor de informaţii, vor primi o indemnizaţie lunară de 19.055 lei brut (13.365 lei net). În această ultimă categorie au fost incluşi şi consilierii prezidenţiali, care au rang de ministru.

Joi, din nou la muncă

Premierul Victor Ponta s-a întors în România şi a mers, miercuri dimineaţă, la Guvern, el putând fi văzut intrând, în cârje, în Palatul Victoria, înainte de şedinţa Executivului. Îmbrăcat cu cămaşă şi cravată şi urcând şchiopătând scările, cu ajutorul a două cârje, Ponta a putut fi observat cu o mică barbă şi mustaţă. Într-o adresă transmisă, miercuri, Administraţiei Prezidenţiale, Victor Ponta îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să ia act de reluarea activităţii sale la Guvern. ”Având în vedere înlăturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitării atribuţiilor de prim-ministru, vă rog să luaţi act, conform legii, de reluarea activităţii mele la Guvern, începând cu data de 9 iulie, şi de încetarea interimatului în funcţia de prim-ministru, potrivit prevederilor art. 107, alin.3, teza finală din Constituţia României, republicată”, se menţionează în adresa transmisă de Ponta Administraţiei Prezidenţiale. Adresa transmisă Preşedinţiei este datată 8 iulie şi este semnată atât de Victor Ponta, cât şi de Gabriel Oprea, în calitate de premier interimar.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: