Cine va fi viitorul Condescu

Marin Condescu are două funcţii cheie, extrem de râvnite. Să începem cu cea de preşedinte la Pandurii Târgu Jiu. Viitorul preşedinte de la Pandurii ar putea fi desemnat chiar astăzi, având în vedere că acţionarii clubului s-au întâlnit ieri, cu două ore înainte de reţinerea lui Condescu, şi au decis convocarea consiliului de administraţie pentru miercuri. Chiar dacă nu era pe ordinea de zi alegerea unui alt preşedinte, faptul că lui Condescu i s-au pus cătuşele ar putea determina schimbarea lui. Mai ales că joi sunt alegeri la Liga Profesionistă de Fotbal, unde votul celor de la Pandurii ar putea fi decisiv în lupta dintre actualul preşedinte Mitică Dragomir şi favoritul lui Ponta, Gino Iorgulescu. Aşa cum s-a anunţat de mai multe săptămâni, o parte dintre acţionarii de la Pandurii îl vor preşedinte pe Mihai Prunariu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Gorj, dar şi vicepreşedinte la PSD Gorj. Politicul va avea astfel un control deplin asupra clubului de fotbal.

O altă funcţie din care Marin Condescu nu s-a dat dus de bună voie este cea de preşedinte al Federaţiei Naţionale Mine-Energie. O funcţie mult mai importantă decât cea de la Pandurii, dar pe care Condescu a neglijat-o dacă nu complet, oricum în mare parte, fiind absorbit de performanţa fără precedent a echipei care a ajuns în premieră să joace în grupele Europa League.

Deocamdată nu se ştie dacă Marin Condescu va sta în arest 24 de ore sau va primi astăzi o prelungire de 29 de zile. Cert este că în minerit şi energie este freamăt mare, problemele sunt multe şi urgente, iar liderii de sindicat au tot aşteptat o decizie din partea lui Condescu. Pe scară ierarhică, lui Marin Condescu îi urmează în funcţie prim-vicepreşedintele Ion Ruşeţ. Va reprezenta acesta interesele sindicatelor în negocierile care urmează cu administraţia CE Oltenia? Dacă schimbarea lui Condescu de la Pandurii este aproape certă, o înlocuire a sa de la sindicat depinde de mai mulţi factori. În primul rând depinde de cât timp va sta Condescu în arest, dacă este vinovat sau nevinovat. În al doilea rând depinde ce vor sindicaliştii pe care i-a reprezentat în ultimii 22 de ani. Ani care au fost totuşi mai buni decât acest 2013, în care nu numai liderii de sindicat au fost prigoniţi, ci şi angajaţii de rând. Şi să nu uităm că urmează 2014, care ar putea fi anul privatizării CE Oltenia.

Cei care se luptă de un an să îl mătrăşească pe Condescu vor merge până la capăt, indiferent dacă va fi sau nu prelungit arestul preventiv. Cum nimeni nu este de neînlocuit, cu siguranţă că se vor găsi rapid oameni care să conducă Pandurii şi federaţia sindicală. Va fi Pandurii un club mai puternic? Se va mai auzi vocea sindicatului? Înclin să cred că se va alege praful. Sper însă ca, prin munca lor, Prunariu şi Ruşeţ să mă contrazică.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: