Borcan (PC): Mergem pe liste separate, vrem 5-6% la europarlamentare

Organizația județeană a Partidului Conservator este în plin proces de  reorganizare în această perioadă. Marius Borcan și-a propus pentru localele din 2016 un procent de 12%, iar pentru europarlamentare măcar 5%. Președintele interimar al PC Gorj se bazează și pe sprijinul celor doi parlamentari , deputatul Răzvan Rotaru și senatorul Tudor Barbu, pe care speră să-i aducă în județ la fiecare sfârșit de săptămână.

Rep.: Ce se întâmplă în această perioadă la Partidul Conservator Gorj, după plecarea domnului Nicolae Bobu la PDL?

Marius Borcan:Organizația noastră numără 800-900 de membri și ne pregătim pentru alegerile parlamentare, dar și pentru cele locale din 2016. Urgentăm să ocupăm tot județul cu organizații locale. În acest moment avem aproximativ 50 de organizații, iar în perioada următoare o să facem selecțiile pentru alegerile locale. Un candidat nu se alege pe ultima sută de metri și de acum trebuie să pregătim oamenii pentru a obține un rezultat bun. O să muncim mult. La alegerile parlamentare mergem pe liste proprii și sper să obținem rezultate bune și sperăm să intrăm în parlamentul european pe liste proprii.

Rep.: Ce target și-a propus organizația de la Gorj a Partidului Conservator pentru alegerile europarlamentare? Dar și pentru cele locale din 2016?

Marius Borcan: Este foarte greu să găsești un candidat bun pentru alegerile locale. Nu putem lăsa pe ultima sută de metri. Numai așa putem să ridicăm partidul. Este foarte greu să găsești liderul pentru că atunci când l-ai găsit și au aflat adversarii politici se pun presiuni în așa fel încât oamenii să nu se îndrepte spre PC. Pentru alegerile din 2016, Partidul Conservator va merge pe liste proprii, cel puțin la alegerile locale. Eu aș vrea 12-15% deși este destul de mult dar dați-mi voie să spun 5-6%. Sunt convins că o să scoatem acest procent cel puțin la europarlamentare. Deocamdată nu s-a desemnat candidatul de la Gorj pentru europarlamentare. Eu nu mi-am propus așa ceva și nici nu mă văd. Dacă voi fi pe listă, cu mare plăcere. Dacă voi fi pe listă, dacă nu, nu. Mi-am propus la europarlamentare să scot un procent de 5-6 %.

Rep.: Cei doi parlamentari de Gorj, Răzvan Rotaru și Tudor Barbu se implică în activitățile organizației de la Gorj?

Marius Borcan:Se implică, se vor implica. Eu am avut o discuție cu domnul Barbu și l-am invitat la Uzina Mecanică Sadu pentru că avem și noi un punct de vedere la elaborarea noii legi a pensiilor. L-am sunat și pe Răzvan Rotaru să-l anunț că avem ședințe, dar nu a putut fi prezent pentru că este la București. A venit și domnul senator și domnul deputat când a fost prezent la Târgu-Jiu domnul Daniel Constantin. Eu vă promit că la final de săptămână o să-i aduc în județ, pentru că o să avem de muncă.  Știu de la presă că domnul Rotaru a avut ceva nemulțumiri.

Rep.: Când vor fi alegeri în organizația județeană a Partidului Conservator?

Marius Borcan:Dacă reușim să avem organizații în toate localitățile luna viitoare, vom ține conferința de alegeri în luna decembrie, dacă nu în luna ianuarie, cel târziu februarie. E prematur să spun dacă o să candidez. Mă mai gândesc până atunci. Acum trebuie să ne facem organizațiile. Dacă vrem să câștigăm ce ne propunem trebuie să ne apucăm din timp.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: