Cine vrea să fie director la spitalul de la Turceni?

Cadrele medicale din Spitalul Orăşenesc Turceni habar nu au cine îi conduce în această perioadă, directoarea Ana Diţescu dându-şi demisia cu ceva vreme în urmă. Întrebaţi despre cine este şeful, angajaţii dau din umeri. Mai mult, nimeni nu pare să fie interesat să fie directorul unui spital cu 7 miliarde datorie.

 „Doamna Ana Diţescu nu mai e managerul nostru, e cam încurcată treaba asta cu managerul, să văd pe cine vă dau”, a declarat centralista Spitalului Orăşenesc din Turceni. Cea care se ocupă în acest moment de administrarea spitalului susţine că nu se consideră încă managerul spitalului pentru că nu a primit nimic oficial şi că nu ştie dacă îşi doreşte să ocupe o astfel de funcţie. „Contractul Anei Diţescu a expirat pe 16 aprilie, iar eu fiind directorul medical am preluat atribuţiile de manager. Ea era economistă şi nu se mai află în spital. Nu avem nimic stabil, în condiţiile astea, cu şapte miliarde datorii este greu să fi manager. Nu ştiu dacă îmi doresc această funcţie pentru că e greu”, a declarat Adriana Bălaşa.

Cine-i şeful?

De altfel şi reprezentanţii Instituţiei Prefectului ştiu că la Turceni ceva nu e în ordine în privinţa contractului managerial şi asta pentru că secretarul de stat în Sănătate i-a informat cum că acest contract a expirat şi că trebuie să ia măsuri. „Secretarul general de stat în Sănătate ne-a informat că la Turceni a expirat contractul managerial al întregii echipe de conducere şi că trebuie luate măsuri. Ştiu că în prezent cineva din interiorul instituţiei are mandat de conducere până la organizarea concursului”, a declarat Marcel Romanescu, Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, ştie că spitalul are conducere. „Doamna Diţescu a fost manager, dar a decis să demisioneze, demisia i-a fost acceptată de Minister, iar noi am cerut ca funcţia de manager să revină directorului medical al spitalului, doamna doctor Bălaşa”, a declarat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.  „Motivele pentru care a demisionat sunt stric personale, nu s-a înţeles cu colaboratorii săi, nu a stabilit o înţelegere în spital şi a considerat că este mai bine să demisioneze ca să nu încurce”, a precizat Marius Boeriu.

Data organizării concursului este incertă după cum susţin reprezentanţii DSP Gorj.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: