Ciocea îi mai aşteaptă pe spanioli până la Crăciun

Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, declară că le-a transmis potenţialilor investitori spanioli interesaţi de realizarea unei fabrici de cărămidă în comuna sa că au un termen limită până la care să se apuce de lucrare.

O delegaţie a oamenilor de afaceri care de mai bine de un an de zile promit că vor crea în comuna respectivă circa 200 de locuri de muncă a fost din nou în vizită la Bustuchin la sfârşitul lui iulie, comună pe care au mai vizitat-o însă de vreo două ori în ultimul an. Ciocea începe însă să aibă şi el mari îndoieli în privinţa realizării investiţiei, spunând că ştie de greutăţile economice pe care le au şi spaniolii, criza afectându-i şi pe aceştia.

Ciocea declară că îi mai aşteaptă pe spanioli până la sfârşitul acestui an, după care, în caz contrar, va încerca să găsească alte firme interesate să valorifice potenţialul zonei şi să facă la Bustuchin o fabrică de cărămidă. Primarul susţine că există deja o firmă românească interesată de afacerea respectivă, discuţiile nefiind însă unele avansate tocmai pentru că edilul mai speră ca spaniolii să vină cu cele 12 milioane de euro promise anul trecut pentru a materializa investiţia.

Investitorii au fost primiţi în vara anului trecut inclusiv la Prefectură, speranţele de la acea vreme în privinţa demarării unei investiţii fiind destul de mari.

Între timp, prin judeţ au trecut şi delegaţii ale unor chinezi care au promis şi ei fabrici de cărămidă care să folosească cenuşa provenită de la complexurile energetice. Motru şi Rovinari, dar şi Turceni, erau zonele vizate de cei care au venit în judeţ pentru a vedea cum pot realiza asemenea investiţii. Deocamdată de nici unii dintre aceştia nu se mai aude nimic, criza economică fiind principala „vinovată” de ratarea unor investiţii care puteau asigura sute de noi locuri de muncă la nivel de judeţ.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: