Ciprian Florescu, despre situaţia Pandurii: N-am absolut nimic să-mi reproșez!

Cei vinovați pentru situația în care se află Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu ar trebui să plătească, susţine prefectul Ciprian Florescu. „Dacă ar fi să-mi reproșez ceva, poate mi-aș reproșa faptul că nu am fost mai hotărât în lupta pe care am dus-o cu unii actori implicați în activitatea organizatorică de la Clubul Pandurii”, a spus Florescu, fără a preciza vreun nume. În calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Florescu era membru în Consiliul de Administraţie al Clubului Pandurii şi încasa o mie de lei pe lună pentru participarea la şedinţe.

 Reporter: Echipa de fotbal a retrogradat. Cum vedeţi această situaţie?

Ciprian Florescu: Cu siguranță sentimentul pe care îl trăiesc acum este același pe care l-aș fi trăit în orice alte condiții, și în orice altă poziție, pentru că am fost și rămân un mare iubitor al fotbalului și, evident, al echipei Pandurii Târgu Jiu, alături de care am crescut de-a lungul timpului. Din nefericire, s-a întâmplat exact ce speram cu toții să nu se întâmple. Aș spune multe, numai că poziția pe care mă aflu mă face să fiu mult mai reținut în declarații. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Mi-aș dori din suflet să știu că dacă există cineva vinovat pentru ce s-a întâmplat, acel cineva să plătească, sub o formă sau alta. Măcar moral să existe o atitudine din partea celor ce au trăit momente frumoase alături de echipă.

 Rep.: În opinia dvs., cine sunt vinovații?

C.F.: Nu mi-aș putea permite să fac trimiteri la persoane, la oameni din conducerea de-a lungul timpului a clubului. Ceea ce îmi dă speranțe este faptul că există niște cercetări, niște procese, chestiuni care au fost făcute și publice și care sper să-și găsească o soluționare, într-o formă sau alta, să ne lămurească și pe noi dacă într-adevăr acest club a fost vaca de muls pentru unii și, până la un anumit punct, a dat lapte cu vârf și îndesat. Oricum, dacă există vinovați, ei trebuie să plătească.

 Rep.: Aveți ceva să vă reproșați legat de perioada când erați vicepreședinte al Consiliului Județean?

C.F.: Dacă ar fi să-mi reproșez ceva, poate mi-aș reproșa faptul că nu am fost mai hotărât în lupta pe care am dus-o cu unii actori implicați în activitatea organizatorică de la Clubul Pandurii. Dar, vă garantez că tot ceea ce am putut eu să fac, am făcut, sau aproape totul. În privința corectitudinii mele, a transparenței și a modului în care am abordat ideea de performanță la Clubul Pandurii, n-am absolut ce să-mi reproșez. Îmi pare rău că la un anumit moment atitudinea mea nu a fost susținută de cei care trebuiau să o susțină. Asta este o cu totul altă discuție.

 Rep.: Politicul a influențat negativ mersul echipei?

C.F.: Dacă există vreo astfel de idee care să fie promovată, ea este foarte-foarte departe de o astfel de realitate. Politicul nu s-a implicat nici în organizarea clubului, politicul nu s-a implicat nici în finanțarea clubului decât, și trebuie s-o spun, în momentul în care finanțarea solidă de la CE Oltenia a fost întreruptă. Atunci a început declinul clubului Pandurii Târgu Jiu. Chestiunea asta poate fi oarecum pusă pe seama politicului în condițiile în care tot ceea ce a venit ca directivă de la Ministerul Energiei, venea pe o linie guvernamentală. Fiind un guvern de tehnocrați putem să mergem pe ideea că politicul nu a influențat.

Vizualizări: 516

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: