Social-democraţii, din nou supăraţi pe ALDE. Pasti: Trebuie analizată această alianţă!

Consilierul municipal ALDE, Eduard Lădaru, candidat la Primăria Târgu Jiu, a reuşit să-i supere din nou pe social-democraţi. După comportamentul lui Lădaru din ultima şedinţă de Consiliu Local, Cristian Toader Pasti spune că alianţa cu ALDE „trebuie reanalizată” după alegerile din 11 iunie, declarând că PSD are majoritate cu sprijinul PSRo, un partid „extrem de serios”.

Reporter: V-a deranjat că nu aţi fost ales preşedinte de şedinţă la ultima întâlnire a Consiliului Local Târgu Jiu?

Cristian Toader Pasti: Să ştiţi că nu m-am consumat deloc, chiar m-am distrat. E normal, asta este democraţia, fiecare votează cum îi dictează conştiinţa. Eu am mai fost preşedinte de şedinţă, a fost o propunere care m-a surprins într-un fel şi pe mine, pentru că se ştia că nu avem majoritate pentru că lipsea Liliana Luca, domnul Aurel Popescu n-avea drept de vot. Ei sunt agitaţi acum cu alegerile şi oricum nu ne-au sprijinit deloc în perioada asta, pe mine nu m-a deranjat absolut deloc; mi-e drag de ei de nu mai pot, mai ales că Pârcălăboiu este şi rudă cu mine, aşa că nu este nicio problemă. Pentru mine nu înseamnă nimic ca şi câştig, înseamnă consum nervos.

Rep.: Din nou n-aţi avut sprijinul ALDE....

C.T.P: Poate că e bine că s-a întâmplat aşa. Eu sunt convins că după 11 iunie lucrurile se vor aşeza, probabil vom discuta din nou dacă această alianţă mai există, dacă ei şi-au făcut, să zic aşa, îndatoririle pe care le aveau faţă de PSD. Eu cred că trebuie analizată foarte bine această alianţă care, din păcate, la nivelul municipiului nu a mers absolut deloc.

Rep.: Consideraţi că ei n-au respectat alianţa?

C.T.P: Eu i-am considerat parteneri, dar în momentul în care un partener îţi face numai şicane şi te jigneşte de fiecare dată şi au pretenţii aberante, atunci lucrurile nu se discută în presă, se discută la masa negocierii, între preşedinţii de partide. La nivel naţional este un protocol, PSD l-a respectat punându-l pe domnul Muja vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, după care noi ceilalţi suntem obligaţi să respectăm protocolul încheiat la nivel naţional şi la nivel de judeţ. Noi aşteptăm să vedem după alegeri ce se întâmplă, ori colaborăm în continuare, dacă vor avea aceeaşi atitudine, de a ne jigni, atunci eu nu văd ce colaborare este aia.

Rep.: Rupeţi alianţa după alegerile de la Târgu Jiu?

C.T.P: Nu ştiu, eu sunt un simplu membru, nu pot eu să spun dacă se va rupe sau se va continua, asta se va decide la nivel înalt.

Rep.: Nu vă este teamă că pierdeţi majoritatea în Consiliul Local Târgu Jiu?

C.T.P: Avem majoritate cu PSRo, un partid serios, cu doi consilieri foarte serioşi, oameni cu care facem o echipă foarte bună, avem majoritatea fără să ne forţăm, şi fără ALDE care oricum nu ne-au ajutat cu nimic în perioada asta.

Vizualizări: 726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: