Bobaru: A fost o goană în oraş după butelii, o nebunie!

Localnicii din Bumbești Jiu au fost bulversați de decizia privind sistarea gazelor naturale pe o perioadă de trei zile, ca urmare a unor lucrări. Primarul Constantin Bobaru a spus într-un interviu la Radio Infinit că a fost o adevărată nebunie pentru școli, grădinițe, spital, firme, dar și pentru miile de localnici afectați. Furnizarea gazelor a fost sistată în localitate de luni până miercuri.

Reporter: Cum ați privit această decizie de sistare a gazelor timp de trei zile?

Constantin Bobaru: Din păcate gazul este oprit în aproape tot orașul. Și eu am fost notificat ca orice utilizator de către Distrigaz că cei de la Transgaz au niște lucrări de intervenție de mare anvergură. Nu mi se pare foarte în regulă ce s-a întâmplat pentru că, să oprești furnizarea gazului într-o comunitate pentru trei zile, mi se pare deja prea mult. Creează disconfort atât în gospodăriile cetățenilor, unde sunt și copii mici, care trebuie spălați, hrăniți, cât și la firme și instituții.

Rep.: În ce fel sunt afectate instituțiile?

C.B.: Sunt creșe cu program prelungit unde trebuie pregătită masa, este spitalul. Găsim soluții. Eu am notificat fiecare șef de instituție, am găsit soluții, am luat surse de încălzit electrice, butelii. Și acasă a fost o nebunie, fiecare a găsit soluție, cu scrâșnete de dinți. Nu mi se pare corectă această abordare de pe poziție de forță.

Rep.: Spuneați că au fost afectate și societăți comerciale...

C.B.: Sunt unități economice care produc pâine, produse de patiserie, pentru care este dificil să nu producă nimic trei zile. De asta spun că nu a fost corectă decizia, trebuia și ei să lucreze etapizat câteva ore pe zi. Dar, așa e când ești unic pe piață și ai monopol, nu are nimeni ce să-ți spună, trebuie să te conformezi.

Rep.: Până la urmă trebuie să depășiți această situație, nu aveți încotro.

C.B.: În zona rurală mai e cum mai e, dar în zona urbană ești dependent de gaz. Sunt copii mici, sunt bătrâni, oamenii au nevoie de apă caldă, trebuie să-și prepare hrana.

Vizualizări: 1,437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: