Marin Golea: Mai există o șansă ca Pandurii să scape de faliment

Toți cei care s-au perindat la conducerea CS Pandurii Târgu Jiu sunt vinovați pentru situația în care se află echipa. Asta susține Marin Golea, administratorul special al clubului. După ce echipa de fotbal a retrogradat în liga secundă, Golea spune că mingea este la fileul asociaţiilor CS Pandurii Târgu Jiu, pentru ca acest club să nu moară. „Probabilitatea de a intra în faliment este de 70-80%”, crede Marin Golea. 

Reporter: Pandurii Târgu Jiu a retrogradat în liga a II-a. Ce urmează?

Marin Golea: Pe linie administrativă am făcut tot ce am putut, a rămas ca doar în plan sportiv să realizeze acești copii o minune. Nu s-a putut, vedem ce se va întâmpla în continuare, ce vor hotărî acționarii, dacă mai continuă în liga a II-a. Dacă nu există implicare majoră din partea acționarilor, înseamnă faliment.

Rep.: Există această posibilitate, să intre în faliment?

M.G.: Există și această posibilitate care, în procente, depășește 70-80%. Este foarte greu. Planul presupunea o revigorare după primul an (...), urmând ca din drepturile de televiziune, în funcție de performanța sportivilor, clasarea pe un loc mult mai sus, să vină pe drepturi de televizare în plus, nemizând atât de mult pe aportul acționarilor.

Rep.: Mai sunt șanse ca CS Pandurii Târgu Jiu să scape de faliment?

M.G.: Da, mai există o șansă să scape, prin implicarea membrilor asociați care să vină să acopere plățile din plan către creditori și funcționarea normală a unui club la nivelul ligii a II-a, cam cu aceeași cheltuială pe care am avut-o începând cu luna februarie. Este adevărat, au fost plătiți la nivelul ligii a II-a.

Rep.: Și, totuși, Târgu Jiu cu stadion de 4 stele și fără echipă de prima ligă...

M.G.: Se poate face, dacă se implică membrii asociați sau vin alți asociați care gândesc altfel. Care controlează, până la urmă, banii care intră în club. Și nu lasă să fie atât de dilatanți, cum a fost Narcis Răducan.

Rep.: Spuneți că Răducan este principalul vinovat?

M.G.: Nu, toți cei care au fost la conducere. Clubul a avut acționariat, Consiliu de Administrație. Cred că i-au lăsat mână liberă, crezând în calitățile sale de bun sportiv și de manager. De altfel, eu am participat la întâlnirile acelea și i-am atenționat să nu-i dea prea mult credit pentru că pe unde a trecut a făcut dezastru.

Vizualizări: 1,928

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: