Dan Vîlceanu: Toţi vor să ajute CEO. E o mare minciună!

Ședința de vineri de la Prefectura Gorj, pentru ajutorarea CE Oltenia, la care au luat parte secretari de stat din Ministerul Energiei și Transporturilor, șefii CE Oltenia, autoritățile județene și primari, a fost o minciună. Asta spune senatorul PNL Dan Vîlceanu, care a plecat de la întrunire după circa o oră de discuții. Vîlceanu a declarat că şedinţa a fost una cu scop electoral și că nu a avut nicio legătură cu CE Oltenia.

Reporter: Care sunt concluziile după această întâlnire. Au fost găsite soluții pentru CE Oltenia?

Dan Vîlceanu: Nu, este o întâlnire exact cum am mai avut alte zeci până acum, pentru că, așa cum știți, e campania electorală. Și întâlnirea aceasta trebuia să aibă loc pentru că l-am avut și pe domnul primar de la Târgu Jiu în sală, care a fost, probabil, unul dintre invitații de onoare. Nu înțeleg ce legătură are cu activitatea CEO domnul Aurel Popescu. Este doar primarul orașului în care este sediul, și încasează de la CEO. Nu o ajută cu nimic. Dar eu am avut câteva lucruri pe care am dorit să le punctez. Aici avem de-a face foarte clar cu oameni care vorbesc pe un ton triumfalist. Este totul extraordinar, producție mare la hectar și toți vor să ajute CEO. Eu le-am spus, în încheiere, că nu mai vin la asemenea întâlniri până nu fac ceva. Altfel, este doar o minciună perpetuă prin care încearcă să păcălească electoratul.

Rep.: Ce le-ați spus celor prezenți?

D.V.: Le-am spus că sunt în sală foarte mulți primari. Este sport național să lauzi primarii dacă vrei să iei voturi. Eu am venit să-i critic, pentru că în toate localitățile pe raza cărora se desfășoară activități de minerit, CEO plătește cotă maximă de impozit pe clădiri și terenuri. Nu vezi unul care să reducă cota de impozit. Ba mai mult, există în sală primari care nici măcar reducerea de 10% nu o dau dacă se plătește impozitul până la 30 martie. Dar toți vor să ajute CEO!!! Parlamentarii noștri spun că vor să ajute CEO. Am adus în discuție legea holdingului și mixul energetic. Au uitat ce au promis. I-am întrebat dacă cunosc ceva în legătură cu legea holdingului. Și a fost tăcere. Habar nu aveau. Întâlnirea de vineri nu a avut nicio legătură cu CEO. A avut legătură cu alegerile care se vor desfășura la Târgu Jiu.

Rep.: Cum au reacționat cei din sală la ce le-ați transmis?

D.V.: Am avut o reacție a domnului Cârciumaru, care era foarte supărat pe ce spun. Știți de ce? S-a obișnuit ca toți să tacă. Dădea cu pumnul în masă, de nervi. Pe mine m-a distrat, dar nu puteam să vin aici să las lucrurile să se desfășoare ca până acum. De zece ani avem astfel de întâlniri și CEO e tot mai aproape de prăpastie. Eu nu vreau să se întâmple asta și n-am venit să particip la un eveniment menit să mintă oamenii. Așa că am spus lucrul ăsta și am plecat. Nu pot să fiu părtaș la o asemenea mare minciună.

Vizualizări: 1,216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: