Circa o mie de şomeri s-au îmbolnăvit în 5 luni

Aproape 1000 de şomeri indemnizaţi din Gorj s-au îmbolnăvit subit în primele 5 luni ale acestui an şi au beneficiat de concediu medical. În acest mod, şomerii beneficiază de sprijin financiar de la stat pe o perioadă mai lungă. Aproape 320 mii lei este suma acordată de la bugetul statului pentru concediile medicale solicitate în primele cinci luni ale anului. Cele mai multe medicale acordate sunt pentru boli obişnuite.

Stau acasă, primesc bani de la stat pentru că sunt şomeri indemnizaţi şi s-au îmbolnăvit. Vorbim de 917 şomeri gorjeni care din luna ianuarie până în luna mai au beneficiat de concediu medical. Conform conducerii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, cei care s-au îmbolnăvit primesc în continuare indemnizaţia de şomaj, o dată ce se încheie perioada de concediu medical. Astfel, unii gorjeni par să fi găsit o portiţă pentru a prelungi perioada de stat acasă pe banii statului. „Am avut în medie 183 de concedii medicale pe lună. În total, şomerii au beneficiat de 1325 de concedii medicale. Defalcate pe boli sunt: 1114 boală obişnuită, 57 neoplazii şi TBC, 149-sarcină şi lăuzie şi 5-îngrijire copil bolnav. Acestea sunt medicalele şomerilor. În acest caz, se suspendă plata indemnizaţiei de şomaj şi se reia la finalizarea medicalului”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Instituţia care verifică dacă aceste concedii medicale au fost acordate legal este Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Conform conducerii AJOFM Gorj, anul trecut unei singure persoane din judeţ i-a fost încetată plata după ce s-a constatat că făcea parte din rândul bolnavilor închipuiţi.

Concediul medical este acordat de regulă pentru o perioadă de maximum 90 de zile, dar şi această perioadă se poate prelungi dacă medicul specialist va decide că se impune acest lucru.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: