Rușeț atacă liderii din Minprest, dar îi invită în Univers

Președintele de onoare al Sindicatului Mine Jilț Turceni, Ion Rușeț, a criticat liderii de sindicat de la Minprest, după ce anterior îl atacase pe directorul societății Gabriel Giorgi. Rușeț are o părere foarte proastă despre liderii de sindicat de la Minprest care au acceptat introducerea sporului de vechime în salariu pentru cei 1500 de angajați.  

Ion Rușeț crede că liderii de sindicat sunt responsabili pentru faptul că la Minprest nu se respectă salariații. El crede că salariații de la Minprest ar trebui să-și facă un sindicat puternic și apoi să se afilieze la Federaţia de Electricitate Univers. “Minprestul trebuie să se organizeze, să-şi constituie un sindicat majoritar, acolo lucrurile stau într-o ambiguitate. Ei au fost de acord să se introducă sporul de vechime în salariu. O chestie, pff, copilărească ce nu trebuia să se întâmple. Liderii aceştia care au făcut această prostie să se uite în oglindă, să se reanalizeze si să facă acolo ceva. Să facă un sindicat puternic care să lupte pentru a fi respectată demnitatea. Pentru că acolo nu este respectată demnitatea”, a declarat Ion Rușeț. El a mai spus că și organizarea lasă de dorit la Minprest.

“Vă dau un exemplu, este adus cineva din Motru să presteze în Jilţ, fără navetă, fără transport, cu salariu brut sub 1000 de lei, iar cineva din Mătăsari e trimis în Pinoasa sau Roşia Peşteana. O chestiune de organizare care lasă de dorit. E un reproş la adresa sindicatelor”, a mai spus acesta. Rușeț a invitat sindicatele din Minprest să se afilieze la Federaţia Univers, aşa cum a făcut-o cel de la UEF, și atunci vor avea sprijinul lui și al altor lideri.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: