Circulaţia pe Transalpina, închisă până la primăvară

Circulaţia rutieră pe Transalpina, dinspre Rânca spre Sebeş, a fost închisă ieri, traficul urmând să fie redeschis de abia la primăvară. Chiar dacă nu a nins, este ceaţă, drumul nu este semnalizat aşa că traversarea muntelui nu este sigură.

Şeful Secţiei Drumurilor Naţionale din Gorj, Ion Tudor, spune că măsura a fost luată ca urmare a înrăutăţirii vremii şi în special a ceţii dense, marţi urmând să fie instalaţi parapeţi de blocare a traficului şi în zona Obârşia Lotrului, care permite accesul turiştilor pe Transalpina dinspre Voineasa şi, respectiv, Petroşani.

„Sunt condiţii din ce în ce mai dificile, ceaţa este foarte densă, vizibilitatea e extrem de scăzută, iar şoferii vin în continuare cu cauciucuri de vară. Temperaturile scad şi ele până la limita îngheţului şi, în consecinţă, pentru a evita nişte evenimente nedorite, am luat, ca şi în alţi ani, decizia de a închide circulaţia pe perioada sezonului rece pe Transalpina. Marţi îi vom informa şi pe ultimii ciobani rămaşi pe munte că trebuie să coboare şi apoi vom pune parapeţi şi în zona Obrâşia Lotrului, după care, până la primăvară şoseaua rămâne închisă”, afirmă Ion Tudor.

Şoferii care vor urca pe Transalpina pe porţiunea aflată în judeţul Gorj vor avea acces doar în staţiunea Rânca, şoseaua începând din localitatea Bengeşti Ciocadia, situată la circa 15 km de oraşul Novaci. Accesul este permis doar până la ultimele cabane din staţiune, aşa cum se întâmplă în fiecare iarnă, la Rânca ningând pentru prima dată în urmă cu două săptămâni, când, pentru o noapte, traficul a şi fost închis pe Transalpina pentru a se evita producerea unor accidente.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: