Ciupilan, primele sărbători în spatele gratiilor!

Fostul afacerist din Meteor, Ion Rădulescu, mult mai cunoscut drept Ciupilan cel care dorea să își cumpere avion în urmă cu un deceniu, își va petrece ziua numelui în spatele gratiilor, după ce a fost încarcerat chiar în Ajunul Crăciunului.

Magistrații i-au făcut cadou o condamnare definitivă chiar la finalul lui 2015 într-unul din dosarele de evaziune fiscală în care este judecat, de acum încolo el având ocazia să se vadă ceva mai des cu bunul său prieten Constantin Ninel Potârcă, aflat și el în spatele gratiilor, unde execută o pedeapsă de 7 ani de pușcărie tot pentru evaziune fiscală. Ciupilan a și fost reținut și arestat preventiv în dosarul în care a fost condamnat acum, el fiind acuzat că a păgubit statul cu 400.000 de lei prin neplata unor taxe și impozite. Acum a primit o condamnare cu executare care îl va ține în spatele gratiilor multe sărbători. „Condamnă pe inculpatul Rădulescu Ion la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată şi 40.000 lei amendă corespunzătoare unui număr de 200 zile amendă. (…) Condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată. Contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de un an închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 6 luni închisoare şi pedeapsa amenzii în cuantum de 40.000 le corespunzătoare unui număr de 200 zile amendă”, a decis Curtea de Apel Craiova, magistrații interzicându-i lui Ciupilan și o serie de drepturi civile.

Mandatul de arestare a lui Ion Rădulescu a fost pus în aplicare chiar în Ajunul Crăciunului, când în spatele gratiilor au mai ajuns și doi parteneri de afaceri de-ai acestuia, unul din Vâlcea și altul din Pitești. Iulică Vătafu și Marin Țârcomnicu, recidiviști după ce fuseseră condamnați în alte dosare penale, au primit acum condamnări de 3 ani și 8 luni și, respectiv, 3 ani și 10 luni. Un alt inculpat din dosar, Ionel Stănescu, a primit o condamnare de 1 an și 8 luni, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 3 ani, timp în care trebuie să presteze și 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria sau școala generală din localitatea Ciurea. Cu o pedeapsă de 2 ani, înlocuită cu un termen de încercare de 3 ani, s-a ales și fosta contabilă a lui Ciupilan, Mirela Delia Tudosie, pe care instanța a obligat-o și să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul DGASPC Gorj sau la grădinița cu program prelungit nr 8 din municipiul Târgu Jiu, femeia recunoscându-și vinovăția în fața magistraților.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: