Ciurel a demisionat din PSD pentru a prelua conducerea CEO

Laurenţiu Ciurel se pregăteşte să preia conducerea Complexului Energetic Oltenia. În acest sens a făcut deja primul pas şi anume a renunţat la toate funcţiile politice deţinute până de curând. Ciurel a demisionat din PSD şi ca atare a rămas liber încă un loc în Consiliul Judeţean. Fostul vicepreşedinte al PSD Gorj are toate şansele să devină directorul general al CEO, mai ales că Ion Călinoiu a anunţat public că-l susţine.

Rep.: Domnul preşedinte Călinoiu a declarat la o emisiune televizată că vă susţine pentru funcţia de director general al CEO. V-aţi depus deja un CV pentru acest post?

L.C.: Intenţionez să candidez pentru o funcţie de conducere în CEO. Am declarat deja că o să-mi depun un CV în acest sens. Încă nu mi-am depus CV-ul  pentru că nu s-a publicat nici măcar o adresă de email unde să-l pot depune. Am înţeles că abia acum s-a semnat un contract cu o firmă care să se ocupe de selectarea dosarelor.

Rep.: Este posibil să ocupaţi un post de conducere în CEO, în condiţiile în care deţineţi mai multe funcţii politice?

L.C.: Pot ocupa o funcţie de conducere în CEO, fără nici un fel de probleme, întrucât am demisionat din PSD şi ca atare am pierdut toate funcţiile politice, inclusiv cea de consilier judeţean. Mi-am înaintat demisia domnului Milosteanu, iar aceasta a fost aprobată.

Rep.: În ultima perioadă, domnul Călinoiu supraveghează tot mai atent activitatea CEO. Îi veţi permite să intervină şi atunci când veţi ajunge director general?

L.C.: O colaborare cu domnul preşedinte Călinoiu va fi foarte benefică pentru complex.

Rep.: Mai concret, va face Ion Călinoiu politica CEO?

L.C.: Domnul Călinoiu nu va face politica de vânzări sau de achiziţii. În schimb dumnealui, ca factorul politic local, poate fi folosit ca un lobby în favoarea complexului. Dânsul poate fi folosit pe rol de mediator între CEO şi primarii din zonele miniere. De asemenea, influenţa sa politică poate fi benefică pentru promulgarea unor legii. Mă refer la Legea 255 care vizează exproprierile şi Legea energiei. În plus, se impune o colaborare cu domnul preşedinte pentru că de câte ori când l-am căutat la birou erau în audienţă zeci de oameni care se plângeau că au probleme din cauza mineritului. De exemplu, unora li se dărâmaseră casele din cauza maşinilor de minerit care treceau pe drum, alţii se plângeau din cauza zgomotului. Cu alte cuvinte, aproximativ 50-60% din problemele judeţului sunt cauzate de această industrie şi ca atare trebuie colaborat cu şeful Consiliului Judeţean.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: