Ciurel, al treilea autodenunţ. Cum evită concursurile de angajare!

Managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, se poate alege cu un dosar penal de fiecare dată când deschide gura. Ciurel a făcut cel puţin trei autodenunţuri într-o săptămână. Primul, a recunoscut că a făcut angajări la cererea liderilor de sindicat care au plecat din FNME, reproşându-le acum că scot oamenii în stradă. Al doilea, a spus că angajează copii de primari, pentru ca aceştia să ajute compania cu titluri de proprietate. Ieri a făcut şi al treilea autodenunţ, explicând cum reuşeşte să facă angajările fără să organizeze concursuri pe post.

Laurenţiu Ciurel a spus că săptămânal face angajări la complex, deşi la intrarea în sediul principal al companiei este un afiş mare pe care scrie „Nu facem angajări”. Mesajul este pentru cei care nu au pile, câtă vreme angajări se fac mereu. Complexul Oltenia a angajat zeci de funcţionari TESA în ultimul an, iar în paralel a trimis în producţie economişti şi jurişti cu vechime. Fiica primarului din Bâlteni, Gheorghe Păsărin, care a părăsit PNL pentru a-l susţine pe Ponta în campanie, a fost angajată la complex ca economist la Cariera Peşteana. Ciurel recunoaşte că face angajări pe perioadă determinată pentru a evita organizarea unui concurs pe post, la care, evident, s-ar putea înscrie oricine are studiile necesare.

Ciurel a explicat că primarii ajută compania prin implicarea lor în convingerea oamenilor din localitate să-şi dea pământurile pentru continuarea activităţii în cariere. „Am făcut declaraţia că se fac angajări în fiecare săptămână a câte 5-6 oameni, nu neapărat... S-a întâmplat să fie fiica unui primar. Dacă n-aş face lucrul acesta, probabil 80% din minerit s-ar închide instantaneu, adică în decursul a 2-3 săptămâni. Sunt zone unde sunt cariere întregi blocate sau lucrează atehnologic pentru că sunt blocate de exproprieri. Singura modalitate de a trece mai departe, vă spun că numai pe Jilţ Nord sunt 184 de cereri de angajare, ca să putem să desfăşurăm activitatea. S-a întâmplat să fie fiica unui primar, acolo. S-a întâmplat să fie băiatul unui primar în altă parte. Sunt multe zone unde cerem ajutor administraţiei locale şi numai pe baza acestor proceduri de expropriere. A fost o solicitare, sigur, cum sunt sute de solicitări la CEO”, a declarat Laurenţiu Ciurel, managerul CE Oltenia.  

Angajări pe 6 luni

Laurenţiu Ciurel a spus că nu crede că fiica primarului din Bîlteni a fost angajată pe post de economist. Iată ce a declarat Gheorghe Păsărin acum nici o lună. „Nu ştiu dacă a susţinut concurs, cred că nu este o ruşine să ai un serviciu. Fiica mea are o facultate terminată, are un master terminat şi îndeplineşte toate condiţiile să lucreze pe post de economist”, a declarat Gheorghe Păsărin, primarul comunei Bîlteni.

Managerul CE Oltenia a spus şi ce artificii face pentru a putea proceda la astfel de angajări. „Toate angajările de care v-am spus, inclusiv acea fiică, sunt cu caracter temporar, expiră după 6 luni. După legislaţia actuală nu poţi face angajări decât aşa, altfel trebuie să faci concurs, examen, avem în jur de 150-200 de persoane angajate la ora asta aşa. La 6 luni, la 6 luni, se schimbă cu altele”, a mai spus Ciurel, precizând că o dată ce planul de reorganizare va fi avizat de ITM nu va mai putea face angajări în companie. 

Chiar ministrul Liviu Pop a subliniat la vizita de ieri că CE Oltenia a avut prea mulţi economişti. „Eu am fost profund impresionat cum în anul 2012 acest complex avea 580 de economişti. Aberant, cred că nici la Ministerul de Finanţe nu avem atâţia finanţişti”, a spus oficialul.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: