Ciurel: Angajaţii să se obişnuiască cu întârzierea salariilor

Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia, crede că salariaţii trebuie să obişnuiască să ia salariile în ultima zi sau cu întârziere, pentru că preţurile pe bursa energiei sunt mici şi, în plus, compania se reface după o cheltuială de 80 de milioane de euro pentru achiziţionarea certificatelor carbon.

Laurenţiu Ciurel a ironizat declaraţiile liderilor care au anunţat că nu se primiseră salariile. Ciurel spune că salariaţii erau obişnuiţi să primească lefurile înainte cu câteva zile de termen şi de aceea acum li s-a părut că e o problemă. „Aţi văzut ce scandal a ieşit că am dat banii de salariu în ultima zi legală. Toată lumea era învăţată să dea salariul cu două trei zile înainte. Domnule, mare tragedie! Şi că nu am dat banii toţi deodată. În ultima zi am dat la TESA. Din păcate în vara aceasta nu va fi prima situaţie de genul acesta, pentru că piaţa pe care activăm este PZU, pe care poţi să ai energie cu 200 de lei sau cu 20 de bani. Dacă prindem mai multe zile cu 200 de lei avem bani de salariu, dacă prindem cu 20 de bani nu avem bani de salariu. Asta e“,  a spus Ciurel la o emisiune tv.

Totodată, Ciurel a confirmat că plăţile compensatorii se vor da în tranşe. La 1 iunie se va da un salariu şi restul în următoarele săptămâni sau luni. „Am încercat să ajungem cu sindicatul la o înţelegere pentru că sunt bani foarte mulţi pentru disponibilizaţi şi va fi foarte greu să dăm banii ăştia. Nu putem să dăm banii ăştia deodată. E clar. Cu siguranţă se vor da numai că nu putem să-i dăm toţi o dată“, a declarat Ciurel.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: