Ciurel: Borza mi-a cerut din 2013 să bag CEO în insolvenţă

Laurenţiu Ciurel, fostul manager al CE Oltenia, susţine că Remus Borza, administratorul Hidroelectrica, i-a cerut încă din anul 2013 să declare insolvenţa companiei. Reacţia lui Ciurel vine după ce Borza a acordat un interviu ziarului nostru în care îl consideră pe Ciobotărică cel mai bun director CEO. Ciurel susţine că Ciobotărică face mai mult jocurile Hidroelectrica, decât interesele companiei din conducerea căreia face parte.

Laurenţiu Ciurel a declarat într-un interviu acordat unui post de radio local că administratorul Hidroelectrica i-a cerut în nenumărate rânduri să bage CEO în insolvenţă. Ciurel a recunoscut că a avut mai multe întâlniri cu Borza, în perioada în care conducea Complexul Energetic Oltenia. „Dacă ne-am văzut de atâtea ori nu înseamnă nimic, am încercat mai multe proiecte comune cu domnul Borza, de exemplu: Asociaţia Marilor Producători, actele au rămas la dânsul. Era o chestie formidabilă pentru producătorii de energie, pe care domnul Borza a împiedicat-o. La mai multe întâlniri mi-a cerut intrarea complexului în insolvenţă, chiar începând cu anul 2013, spunând că este cea mai bună soluţie pentru că eu voi conduce în continuare, el va da oameni afară şi va lua totul asupra lui, dar scopul meu nu a fost să dau oameni afară, iar dacă au trebuit să plece au plecat cu venituri asigurate”, a declarat Laurenţiu Ciurel.
După părerea sa, acesta ar fi şi motivul pentru care Borza îl laudă pe Laurenţiu Ciobotărică. „Nu există director mai bun pentru Hidroelectrica, la Complexul Energetic Oltenia, ca Ciobotărică pentru că tot ce face, face în defavoarea complexului în scăderea cotei de piaţă a complexului şi acapararea unei cote mai mari de piaţă de către Hidroelectrica. În concurenţa asta acerbă care e piaţă, cea mai bună variantă la cărbune pentru Hidroelectrica e Ciobotărică”, susţine Ciurel.
Supărarea lui Ciurel este dată de un interviu acordat de Borza pentru Pandurul, în care acesta susţinea revenirea lui Ciobotărică la conducerea CE Oltenia, după ridicarea controlului judiciar. “Ciobotărică a făcut treabă la Oltenia, se vede, după foarte mulţi ani pe primul trimestru CEO a încheiat pe profit şi un profit consistent, dar aşa este în România, nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită şi până la urmă e un mesaj prost pentru acei câţiva care vor să pună ţara asta pe picioare, că sunt din ce în ce mai puţini care vor să ducă România pe traiectoria normală, de europenizare. Marele handicap al României este lipsa de asumare a deciziei”, este o parte din declaraţia lui Borza.

Îl susţine pe Ilie
Fostul manager al CE Otenia şi-a arătat încă o dată susţinerea pentru Ionel Ilie, actualul şef al CEO. „Comparaţia dintre Ciobotărică şi Ilie nici nu poate fi făcută. Nu există nici un domeniu în care domnul Ciobotărică măcar să aibă noţiuni generale despre ceva. Nu ştiu unde a lucrat dânsul, de unde a venit paraşutat, n-a câştigat niciodată vreun concurs de selecţie, nu a dovedit niciodată că ar avea un pic de ataşament faţă de această companie. Domnul Ciobotărică i-a promis domnului Borza, când s-au întâlnit, că bagă complexul în insolvenţă şi că-l va aduce administrator. În sistemul energetic lucrurile astea se ştiu, se cunosc. Acelaşi lucru mi l-a propus şi mie. Să bagi în insolvenţă o firmă care are încasări de un miliard de euro pe an e foarte tentant”, spune Laurenţiu Ciurel.
Laurenţiu Ciobotărică a câştigat concursul de selecţie pentru postul de director al Diviziei Financiare, nefiind „paraşutat” la companie, cum spune Ciurel.

Vizualizări: 3,502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: