Ciurel: Cei mulţumiţi vor fi mai mulţi decât nemulţumiţii

Laurenţiu Ciurel, directorul Complexului Energetic Oltenia, a declarat că va face uniformizarea mult cerută de liderii de sindicat, însă a mărturisit că aparatul TESA este „mai mult decât sufocant“. De altfel, această uniformizare a salariilor va începe tot de la personalul TESA, însă unii vor pierde la salariu cu până la 30%. Ciurel a mai spus că la semnarea contractului de muncă, mai mult de jumătate dintre angajaţi vor fi mulţumiţi.

Laurenţiu Ciurel a declarat că problema nu o reprezintă salariile, ci sporurile. „Voi face uniformizare în doi paşi. Practic, problema nu este la salarii, care sunt la toate sucursalele în jur de 2.000 de lei în medie. Mai exact de la 1.910 lei până la 2.018, deci nu sunt diferenţe semnificative. Diferenţele sunt la sporuri şi prime, care în unele sucursale conduc la venituri totale de 4.000 de lei, iar în altele doar la 2.700. Începem cu TESA uniformizarea salariilor. Aici cam 30% vor pierde la salariu, circa 20-30% rămân la fel, iar ceilalţi vor câştiga“, a declarat acesta la un post local de televiziune. Directorul este conştient că ca produce valuri de nemulţumiri. „Sigur că o să creeze nemulţumiri, dar vă asigur că la finalizarea contractului colectiv de muncă, numărul celor mulţumiţi va fi măcar cu 1 mai mare decât numărul celor nemulţumiţi“.

„În noul contract va fi o diferenţă mai mică între salariul minim şi cel maxim, între salariul unui inginer stagiar şi al unui director“.

Laurenţiu Ciurel, director CEO

„Fondul de salariu are prevăzută în buget o creştere de 3%, în condiţiile în care la toate celelalte capitole sunt reduceri de 14% sau chiar de 20%“.

Laurenţiu Ciurel, director CEO

„Am numărat 57 de facilităţi în cele patru contracte colective valabile până acum. Nodul gordian a fost sporul de fidelitate, la care noi ne-am propus să renunţăm. Aici ar pierde cam 8.000 de salariaţi“.

Ion Răuţ, director resurse umane CEO

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: