Ciurel explică ce se va întâmpla cu salariaţii de la prestatori

Directorul general Laurenţiu Ciurel a declarat într-o emisiune la TV Sud că din cei 850 de angajaţi ai firmelor înfiinţate de sindicate vor mai rămâne angajaţi doar jumătate. Ciurel a spus că o echipă din companie verifică angajările făcute la aceste firme şi că vor rămâne doar cei care au dat teren sau sunt unici întreţinători în familie. Directorul CE Oltenia a mai spus că decizia renunţării la angajaţii de la aceste firme ar fi fost luată şi dacă situaţia companiei ar fi fost bună.

Reporter: Vor rămâne mulţi şomeri la acest firme?

Laurenţiu Ciurel: Se conturează deja o poziţie pe care să o adoptăm până la 1 august, pentru că numai până în luna august am bugetat activitatea acestor firme. La toate aceste firme care au acţionariat sindical, lideri de sindicat, persoane fizice.

Rep.: Câte firme sunt?

L.C.: Mai mult de zece, dar cele la mai importante sunt Olservmin, Sind Jilţ, Iniţiativa, Carserv. Sunt multe care prestează sau au prestat de-a lungul timpului.

Oficial, ideea constituiri acestor firme a părut nobilă. Domn’le mai dăm de lucru la disponibilizaţi, mai rezolvăm probleme cu terenuri. Din păcate, de-a lungul timpul activitatea acolo a fost intens politizată, ei erau scoşi la demonstraţii şi mitinguri. Chiar în cursul zilei de azi (n.red- marţi) domnul director Antonie mi-a prezent o situaţie, din 670 câţi am cernut până acum am depistat în jur de 300 care au dat teren sau au situaţii grele, sunt unici susţinători.

Rep.: Care este planul cu aceşti oameni?

L.C.: Planul este aşa. După ce îi vom identifica pe cei care ne-au folosit în procesul de exproprieri şi avem o convenţie cu aceşti oameni, ei se vor constitui într-un departament al Minprest. O să preluăm Minprest şi o să bugetăm Minprest pentru această activitate. Vor lucra în acelaşi loc şi condiţii de muncă.

Rep.: Câţi mai sunt de verificat?

L.C.: Mai sunt 200 de persoane. Sunt 850 de toţi. Restul din păcate... asta este. Şi să ştiţi că nu este din cauza situaţiei firmei de la ora aceasta. Puteam să am mii de miliarde profit la ora aceasta, acţiunea aceasta tot aş fi declanşat-o, pentru că nu am încredere în managementul firmelor.

Rep.: Aţi identificat probleme pentru care ar fi nevoie de intervenţia organelor de anchetă?

L.C.: Nu am astfel de informaţii. Sper nici să nu găsesc nimic de genul acesta. Aş vrea să mai adaug ceva. Li se spune oamenilor că nu şi-au primit salariile pentru că nu dă CE Oltenia bani. Vreau să spun că suntem în scadenţă. Şi facturile de care vorbesc ei nu au venit la scadenţă. Asta e motivul, nu pentru că nu a dat CEO bani.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: