Ciurel face mişto de protestatarii de la ANRE

Laurenţiu Ciurel, managerul CE Oltenia, a ironizat pichetările sindicaliştilor de la sediul ANRE. Ciurel susţine că sindicatele au renunţat pentru că alergau după oameni prin cariere să-i convingă să vină la protest şi că într-o zi au fost doar doi protestatari. În replică, Marin Condescu spune că sindicaliştii rezolvă problemele de care ar trebui să se ocupe administraţia şi că inclusiv cei de la ANRE au scris în minuta încheiată cu sindicatele că problema complexului este că nu are contracte bilaterale.

Liderul Marin Condescu s-a arătat deranjat atunci când Ciurel a ironizat protestul organizat în faţa sediului ANRE. „Mă bucur că domnul Ciurel a putut vedea din China ce s-a întâmplat la Bucureşti“, a precizat Condescu. „Au oprit pichetările pentru că alergau după oameni prin cariere să-i ducă la Bucureşti şi nu găseau, la un moment dat au pichetat cu doi oameni într-una din zile. Asta mi s-a spus, domne trecea lumea printre ei. Ce să-mi facă mie sindicatul cu ANRE, ala e un ordin cu integrale în el şi grafice. Cine să-mi facă mie lucrurile alea, domnul Golea?“, spune Ciurel.

Marin Condescu a declarat că prin această afirmaţie Ciurel a făcut „un gest golănesc“ şi că, de fapt,  este deranjat că lucrurile s-au rezolvat la ANRE fără ca el să fie prezent, directorul fiind plecat în China. „Probabil îl deranjează că s-au rezolvat lucrurile fără să fie nevoie de el. Protestele oamenilor pe care-i ironizează domnul Ciurel acum au dus la încheierea unui protocol cu ANRE în care scrie clar: ce să vă fac dacă nu aveţi contracte bilaterale? Să nu subestimeze oamenii care au stat acolo pentru a ajuta CE Oltenia“, spune Condescu. „A ironiza acei oameni care au luptat pentru Complexul Oltenia mi se pare un gest golănesc. Domnul Ciurel se laudă şi bravează, dar să arate un document prin care să demonstreze că a obţinut el ceva la ANRE“, mai spune Condescu. 

Ciurel mai spune că nu înţelege de ce atâta nemulţumire pe angajaţi că din ei 2317 TESA doar 800 au pierdut la salariu. „Haideţi să vedem cum aduceţi cei 10 mii de oameni! Eu o să cobor să vorbesc cu ei, nu ştiu dacă pot cu toţi, dar o să intru în mijlocul lor, asta sigur. Nu am de gând să tai nici un leu de la muncitori. Ba mai mult, le-am spus că dacă există cât de mică economie la fondul de salarii după această grilă, după ce punem nume în căsuţe, am de gând să redistribui aceştia bani către salariaţii direct productivi“, promite Ciurel. „Ultima dată şi Ceauşescu a vrut să le vorbească oamenilor“, este replica lui Marin Condescu.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: