Ciurel îl bagă pe Creţan în biroul lui Condescu

Sediile din minerit sunt mai importante decât lucrători. Drept urmare, preşedintele Sindicatului „Lignitul“, Constantin Creţan, se bate pentru un sediu şi vrea să fie coleg de birou cu preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu. Creţan spune că directorul general Laurenţiu Ciurel a dispus ca toate federaţiile sindicale, semnatare ale contractului de muncă din Complexul Energetic Oltenia, să aibă birouri în actualul sediul al sindicatelor şi al Clubului Pandurii. Condescu este dispus să cedeze nu un birou, ci un etaj.

Constantin Creţan, sindicalistul cu 150 de membri, vrea un birou alături de Marin Condescu. De fapt, acesta spune că Laurenţiu Ciurel i-a propus acest lucru. Sigur că lui Creţan îi este foarte greu să stea în acelaşi loc cu cel pe care-l acuză de situaţia din sistem. Dar dacă spune Ciurel... „Nu poate să ocupe numai Condescu spaţiul Diviziei Miniere şi directorul general a venit cu propunerea să ne mutăm toate sindicatele acolo. (...) Unul să aibă 20 de birouri şi altul să nu aibă un birou“, spune supărat Creţan.

„Îi dăm un etaj“, a răspuns Condescu la Radio Infinit. Constantin Creţan spune că sunt patru federaţii sindicale la nivel de CEO şi toate trebuie să primească birouri, pentru că aşa prevede legea. „Noi am primit sedii în bătaie de joc”, mai spune Creţan, auto-proclamat vicepreşedinte al Federaţiei Univers, deşi nu este recunoscut de preşedintele federaţiei.

Marin Condescu, preşedintele FNME, este de acord cu această propunere, însă avertizează că negocierile vor fi purtate tot cu el. „Dacă reprezintă pe cineva, nu avem nimic împotrivă. (...) N-avem nicio problemă, dacă e cazul mutăm Clubul Pandurii la stadion. De negociat, administraţia CEO va negocia, însă, tot cu sindicatul majoritar”, spune Condescu, dar îi transmite lui Laurenţiu Ciurel că ar fi corect ca federaţiile să primească spaţii în funcţie de numărul membrilor de sindicat.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: