Ciurel împarte SE Craiova între Bălăşoiu şi Motocu

Noi schimbări în Complexul Energetic Oltenia. Surse din cadrul companiei spun că în zilele următoare va fi pusă în discuţie o divizare a Sucursalei Electrocentrale (SE) Craiova, din care rezultă două noi sucursale, Sucursala Craiova şi Sucursala Işalniţa. La Craiova s-ar părea ca va fi numit director Marian Motocu, actualul director al Diviziei Energie, iar la Işalniţa, unde nu a mai fost pornit un grup de multe săptămâni, va fi pus director Constantin Bălăşoiu.

Marian Motocu va rămâne director al Diviziei Energie din CE Oltenia şi membru al Directoratului până vineri, când va fi retrogradat, susţin surse oficiale din complex. Atunci va fi discutată şi împărţirea Sucursalei Electrocentrale Craiova în două: Işalniţa şi Craiova, unde directori vor fi Bălăşoiu şi Motocu. Bălăşoiu va deveni astfel directorul unei termocentrale care nu a produs aproape deloc în acest an, graţie directivelor lui Ciurel.

În locul lui Motocu, la Divizia Energie, va fi pus consilierul managerului Laurenţiu Ciurel. Aurel Medinţu nu a confirmat, dar nici nu a infirmat posibila numire a sa în funcţia de director la Divizia Energie din cadrul CE Oltenia. „Se discută cu mai multe persoane. Poate se discută şi cu mine, dar nu numai cu mine. Cei care decid sunt Directoratul şi Consiliul de Supraveghere“, a declarat Medinţu.

Nu sunt singurele schimbări luate în discuţie. Deşi conduc compania de o jumătate de an, cei din actuala conducere nu au terminat cu schimbările şi reorganizările. În aceste zile este aşteptată şi reorganizarea Diviziei Miniere, dar şi schimbări de şefi până la nivelul sectoarelor.

PRELUĂRI

CE Oltenia ar putea prelua în acest an mai multe hidrocentrale de pe Jiu, un grup pe gaze de la Brăila, dar chiar şi o parte din Nuclearelectrica. Ministrul Energiei ar încerca să facă trei companii la nivel naţionale, bazate de mix de energie. Şi guvernul Boc a încercat o astfel de organizare, dar care a fost anulată în instanţă.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: