Ciurel rămâne cu un salariu de 4700 de lei

Veste proastă pentru directorii companiilor de stat şi membrii Consiliilor de Administraţie! Aceştia vor primi şi în 2013 salarii şi indemnizaţii plafonate, a anunţat vicepremierul Liviu Dragnea. La Complexul Energetic Oltenia, singurul afectat este directorul Laurenţiu Ciurel, care va lua un salariu de 4700 de lei, în timp ce subordonaţii lui au peste 10.000 de lei.

Directorii şi membrii Consiliului de Supraveghere aveau salarii de peste o sută de milioane. Aceste sume erau aprobate în şedinţele conducerii CEO. Dragnea susţine că niciun director general nu va primi mai mult decât un secretar de stat, adică 4700 de lei, chiar dacă există hotărâri AGA contrare prevederilor din memorandum. „În ceea ce priveşte salarizarea directorului general şi a reprezentanţilor statului în organele de conducere ale întreprinderilor respective s-au stabilit următoarele: (...) remuneraţia directorului se va face la nivelul indemnizaţiei acordate prin lege pentru funcţia de Secretar de stat. Astea sunt principalele elemente din acest memorandum. Repet, în cazul în care nu ar fi fost adoptat, am fi asistat, din nou, la salariile foarte mari ale directorilor şi la celelalte măsuri care nu mai puteau fi aplicate“, a declarat Dragnea.

Mai mult, această plafonare nu se aplică pentru directorii adjuncţi, care sunt foarte mulţi în Complexul Energetic Oltenia şi care primesc salarii babane.

De asemenea, Dragnea a mai spus că îndemnizaţia pentru membrii Consiliului Administraţiei sau AGA la companiile de stat vor fi plafonate la 47 de lei.

DEZMĂŢ

Fostul deputat Dan Ilie Morega denunţase la un moment dat salarii de sute de milioane de lei vechi în Complexul Energetic Oltenia, dar şi o organigramă stufoasă. “Este inadmisibil ca Bălăşoiu să aibă un salariu lunar de 334 de milioane de lei vechi, iar fiecare dintre cei patru directori adjuncţi să primească fiecare câte 268 de milioane/lună. Aproximativ 30% din personal umblă cu mapa de la şapte la patru, unul după altul. S-a ajuns să fie câte un funcţionar la un muncitor“, declara Morega acum câteva luni.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: