Ciurel: Rovinari e calul putere, iar 14 mii de oameni ar fi suficienţi!

Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a vorbit, încă o dată, de o eventuală reorganizare a complexului şi a spus că 14 mii de angajaţi ar fi suficienţi. Ciurel ar dori să “construiască” noua companie în jurul Complexului Rovinari.

Laurenţiu Ciurel susţine că Rovinariul produce cea mai ieftină energie pe lignit din Europa. El mai spune că termocentrala Rovinari trebuie să acopere pierderile beţivilor şi a celor care nu vin la serviciu. “Dacă ar fi rămas în CE Rovinari ar fi avut acum măriri de 1-15 la sută la salariu, pentru că fac parte dintr-o unitate extrem de bună, dar care trebuie să acopere pierderile şi acelora care nu vin la serviciu şi sunt pontaţi, şi acelora care vin beţi la serviciu şi nu fac nimic şi acelora care fac tona de cărbune cu 90 lei, cu 100 de lei. Asta e situaţia”, a declarat Ciurel.

El a mai spus că, din cei aproape 19 mii de angajaţi, ar trebui să mai rămână 14 mii: „Complexul poate produce aceeaşi cantitate de cărbune şi energie cu mult mai puţini oameni. Undeva la 14 mii de oameni ar fi o cifră corectă şi am putea menţine în funcţiune cele mai multe capacităţi dacă acei 14 mii de oameni ar munci cam 6 ore din 8”. Directorul s-a referit din nou, în intervenţia sa, la Rovinari ca la singura entitate rentabilă din companie. “Ştiu că supăr, se vede clar că singura entitate rentabilă din acest colos este Rovinariul, dar trebuie să mai ducă încă 10-12 mii de oameni după ea. Câteva luni pe an e rentabilă şi Craiova II, mai poate fi rentabilă în anumite condiţii şi Turceniul, dar calul putere e Rovinari”.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: