Ciurel şi Răuţ, acuzaţi de fals şi uz de fals

Dan Ilie Morega, şeful Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, îi avertizează pe inspectorii Curţii de Conturi, care în momentul de faţă fac verificări la Complexul Energetic Oltenia, să nu-i „cocoloşească” pe Ciurel şi Răuţ în schimbul anumitor contracte, pentru că va sesiza organele de cercetare penală. Ba mai mult, Morega îi acuză pe Ciurel şi Răuţ de fals şi uz de fals.

Morega spune că Ciurel a cerut subevaluarea preţului de cost cu care se vinde tona de cărbune. „Ciurel şi Răuţ au adus companiei o pierdere de 300 de milioane. Ordinul dat către toţi şefii unităţilor miniere a fost: Nimeni nu dă şi nu raportează producţia şi preţul de cost al producţiei pe tona de lignit mai mare de 53 de lei, deşi tona de lignit acum este peste 80 de lei. Toate cheltuielile aferente în ultimele 4-5 luni să fie rostogolite neraportate în 2015. Asta înseamnă fals, uz de fals, raportări fictive” a declarat Dan Ilie Morega. Acesta îi avertizează pe inspectorii Curţii de Conturi că va sesiza organele de cercetare penală în cazul în care la Complexul Energetic Oltenia nu va fi efectuat un control corect. „Atrag atenţia Curţii de Conturi să verifice ce am spus despre Ciurel şi despre Răuţ pentru că la ora actuală ei sunt în verificare. Nu cumva unii de la Curtea de Conturi, pe care îi ştiu, să ceară şi ei nişte contracte pe nişte firme adiacente unde sunt ei, de câteva zeci de miliarde şi să-i cocoloşească pentru că institutul pe care-l conduc va sesiza organele de cercetare penală”, a precizat Morega.

Preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice explică amănunţit acuzaţiile aduse lui Laurenţiu Ciurel şi Ion Răuţ. „Răuţ a făcut abuz în serviciu deoarece nu era în atributul lui să facă licitaţiile şi nu este în atributul lui să facă anumite caiete de sarcini în condiţiile în care în organigrama CEO există un departament care se ocupă de achiziţii. Mă întreb, oare a făcut el gratis aceste caiete de sarcini? Ciurel să nu creadă că nu are responsabilitate în contractele încheiate aiurea pentru că l-a pus să semneze Medinţu, semnează Medinţu pentru că are şi el un loc călduţ acolo. Să nu uite că de fapt Cristea la Turceni, în legătură cu buldotancul, n-a semnat el, au semnat alţii, dar fapta e faptă şi a fost reţinută în sarcina lui Cristea. Eu vreau să-l atenţionez pe Medinţu pentru că ştiu că este un om de bună credinţă, dar de la credinţă până la prostie este inadmisibil”, spune Morega.   

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: