Ciurel, veşti rele pentru mineri şi energeticieni

Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, crede că are angajaţi mineri cât să care cărbunele cu sacoşa la depozit, iar descoperta să se facă cu lopata, nu cu excavatorul. Dar probleme sunt şi pe partea energetică unde nu sunt bani pentru investiţiile de mediu, iar băncile nu mai împrumută CE Oltenia. El spune că are prea mulţi mineri pentru cât este de muncă şi prea mulţi energeticieni pentru câte grupuri vor funcţiona.

Directorul CE Oltenia declara în presa din Gorj că sunt foarte mari cheltuielile cu munca vie. „La 52% cheltuieli cu munca vie în minerit, mai uşor ar fi ca cei 14.000 de angajaţi să transporte cărbunele din cariere cu sacoşa la depozitul termocentralei, iar descopertarea să se facă la lopată, nu cu excavatorul. Cel mai mare procent îl au sârbii, 36% cheltuieli cu munca vie“, a spus Laurenţiu Ciurel.

Dar, tot el a avertizat că probleme vor fi la termocentrale, pentru că sunt necesare investiţii de mediu iar băncile refuză să mai împrumute CE Oltenia. „Dar probleme vor fi şi la termo. Vedeţi, la Rovinari nu avem bani să facem partea de mediu şi modernizări pentru grupul 5. Nu există bancă să vrea să mai împrumute CEO în actualul context. Este posibil ca termocentrala Rovinari să rămână câţiva ani cu trei sau chiar două grupuri. Nu putem păstra personal pentru patru grupuri, deşi este cea mai performantă termocentrală din lume pe lignit inferior. Ea funcţionează însă într-un context, context numit CEO şi această termocentrală trebuie să acopere şi multe găuri create în alte sectoare, nu mai poate produce bani doar pentru ea“, le-a transmis Laurenţiu Ciurel angajaţilor din termocentrale.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: