CJ Gorj mai pierde un proces cu Pandurii

Consiliul Județean Gorj a cerut din nou suspendarea provizorie a executării silite de către clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu și a pierdut din nou. Asta chiar dacă a invocat elemente noi, cum ar fi acela că instituțiile publice au un termen de grație de șase luni de la data primirii somației de plată.

Este vorba de o prevedere din OG 22/2002 privind executarea obligațiilor de plată ale instituțiilor publice, act normativ care protejează instituția pentru a nu-i fi afectată funcționarea imediată. De altfel, trezoreria a notificat executorul judecătoresc cu privire la lipsa de disponibilități bănești de la CJ Gorj.

Cel mai important argument folosit de Consiliul Județean Gorj a fost acela că unul din acționarii care a pierdut procesul cu Pandurii, mai exact Complexul Energetic Oltenia, a reușit să suspende executarea silită prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, până la soluționarea recursului. Potrivit principalului creditor al clubului Pandurii, Marin Condescu, în această situație Complexul Energetic Oltenia a invocat menținerea siguranței energetice a țării, ceea ce nu putea fi invocat și de CJ Gorj.

Pandurii are de recuperat de la acționari suma de 3,3 milioane de euro, printr-o decizie a Curții de Apel Craiova, care este executorie, chiar dacă nu este definitivă. Procedura de executare silită durează de săptămâni bune și Pandurii nu a văzut încă banii în cont.

Vizualizări: 1,422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: