„CJ Gorj spune că toate şedinţele extraordinare sunt nelegale“

Secretarul judeţului, Cristina Rădulea Zamfirescu, s-a pronunţat pe hotărârile aprobate în şedinţa extraordinară din data de 13 iunie. Aceasta susţine că şedinţa e nelegală şi dacă ar fi fost constituită legal.

Cristina Rădulea Zamfirescu a anunţat că nu va contrasemna deciziile luate de majoritatea consilierilor, însă explicaţiile nu sunt convingătoare. Şedinţa de schimbare a vicepreşedintelui Ciprian Florescu nu este legală pentru că nu a fost legal constituită. Dar asta nu e tot. Şi dacă era legal constituită, dar era extraordinară, tot nu era legal. Secretara judeţului spune că schimbarea se poate face doar într-o şedinţă ordinară. Ea precizează că legea nu reglementează în ce fel de şedinţă se poate face schimbarea, ordinară sau extraordinară, însă pentru că nu este scris negru pe alb se aplică regula şedinţei ordinare. 

Preşedintele PDL Gorj, Dan Vîlceanu, crede că punctul de vedere al secretarului judeţului arată că la Consiliul Judeţean sunt mari lacune de cunoaştere a legii. Acesta are însă o întrebare pertinentă. Vîlceanu se întreabă dacă nu cumva toate şedinţele extraordinare de la CJ Gorj nu sunt ilegale din moment ce nu sunt justificate de o urgenţă, o calamitate. „Dacă ne luăm după ce scrie doamna secretar atunci toate şedinţele extraordinare făcute până acum la Consiliul Judeţean sunt nelegale, Dacă citim cu intonaţia doamnei secretar. Unde este riscul de calamitate la şedinţele extraordinare ţinute până acum? În al doilea rând secretarul judeţului s-a antepronunţat asupra legalităţii, ceea ce e foarte grav“, a explicat Vîlceanu. Liderul PDL a mai spus că acum aşteaptă răspuns de la Prefectură după care se va adresa instanţei.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: