CJ Gorj transformă şase containere în acţiuni la IDP

Consilierii judeţeni au votat vineri majorarea capitalului social al Întreprinderii de Drumuri şi Poduri Gorj, printr-un aport în natură de şase containere. Practic, CJ Gorj a cumpărat containerele cu banii primiţi de la guvern pentru refacerea podului de la Albeni, distrus de inundaţii. Liberalii din CJ Gorj nu au votat proiectul, considerând că nu s-a procedat normal. Firma câştigătoare a lucrării ar fi trebuit să deţină containerele, nu să le primească de la Consiliul Judeţean.

Consiliul Judeţean Gorj şi-a majorat numărul de acţiuni deţinute la SC Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj SA prin transformarea în acţiuni a unor containere modulare, achiziţionate odată cu începerea lucrărilor de construcţie a noului pod de la Albeni. În momenrul de faţă, Consiliul Judeţean dispune de 701.190 de acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei fiecare. „În urma execuţiei lucrărilor la organizarea de şantier au rezultat 6 containere modulare, bunuri achiziţionate la suma de 100.455 lei. Consiliul Judeţean nu poate folosi aceste containere şi propunem să le transformăm în acţiuni. Valoarea bunurilor ca aport în natură corespunde unui număr de 40.182 de acţiuni. Am înţeles că sunt îndeplinite şi condiţiile legale”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean.
Liberalul Dan Vâlceanu consideră că au fost risipiţi fără rost banii veniţi de la Guvern, pe situaţii de urgenţă. „Din punctul meu de vedere, s-a întâmplat un lucru anormal. Să aloci bani de la Guvern pe situaţii de urgenţă ca să cumperi containere, pe care le foloseşti în activitatea unei firme care câştigă o licitaţie, mi se pare strigător la cer. Deci aţi obţinut bani de la Guvern nu numai pentru repararea podului, dar şi pentru ca firma care construieşte podul să-şi cumpere containere. În momentul în care v-aţi dus cu devizul, cineva din Guvern trebuia să vă trimită să găsiţi o firmă care are containere. În loc să folosim banii unde sunt necesari, facem o risipă”, s-a revoltat Dan Vâlceanu.
Călinoiu susţine că s-a impus achiziţionarea celor 6 containere modulare pentru a se putea construi podul în timp record. „Containerele au fost achiziţionate prin licitaţie separată, achiziţia s-a desfăşurat în regim de urgenţă pentru a nu mai pierde timp. Astfel, am reuşit să facem podul acela într-un timp record”, a declarat Călinoiu.

Vizualizări: 409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: