Clasă de profesională la Turburea, în urma unui parteneriat cu CEO

O clasă de profesională va fi înfiinţată în cadrul liceului de la Turburea începând cu anul şcolar viitor. Profilul va fi electromecanic, iar calificarea se va face în meseria operator cazane, turbine cu aburi, instalaţii auxiliare şi de termoficare. Primarul Ion Bârcă spune că specializarea a fost aleasă la propunerea Complexului Energetic Oltenia, în urma unei statistici ce vizează forţa de muncă de la Turceni. În momentul de faţă, la Turburea funcţionează două clase de liceu.

Autorităţile locale de la Turburea au încheiat un parteneriat cu Complexul Energetic Oltenia pentru înfiinţarea unei clase de profesională, elevii urmând să facă practică la Termocentrala Turceni. „Începând cu anul şcolar viitor, intenţionăm să înfiinţăm o clasă de profesională. Elevii vor face practica la Turceni, iar meseria de bază va fi conformă cu necesităţile termocentralei. Îi mulţumim domnului Ciurel pentru că ne-a ajutat prin semnarea unui parteneriat cu Complexul Energetic Oltenia. Săptămâna viitoare vom merge cu parteneriatul la Inspectoratul Şcolar pentru a obţine avizul inspectorului general”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Profilul clasei de profesională va fi electromecanic, iar calificarea de operator cazane, turbine cu aburi, instalaţii auxiliare şi de termoficare. „Ca şi meserie, această clasă a fost cerută de Complexul Energetic Oltenia. S-a făcut o statistică prin care s-a constatat că foarte mulţi dintre angajaţii de la Turceni care au calificarea de operator cazane, turbine cu aburi, instalaţii auxiliare şi de termoficare vor ieşi la pensie în următorii ani”, a declarat Ion Bârcă.

Primarul de la Turburea spune că elevii care vor învăţa meserie vor avea posibilitatea să se angajeze la Turceni, la finele şcolii profesionale. „Cred că se vor strânge copii pentru a forma această clasă întrucât o gândim de aşa natură încât să dăm burse copiilor care vor învăţa bine. În plus, elevii silitori vor fi angajaţi în cadrul Termocentralei Turceni. În momentul de faţă, la Turburea funcţionează clasa a IX-a şi clasa a X-a de liceu”, a menţionat primarul Bârcă.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: